Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2020. október 13.

Itt egy tutti házi gyümölcsös lepény recept

post

Az egyik oka, amiért szeretem ezt a desszertet az, hogy számtalan variációban, különböző gyümölcsök felhasználásával lehet gyorsan és egyszerűen elkészíteni, akár rohanós hétköznapokon is. Friss gyümölccsel az igazi, de ennek hiányában fagyasztott gyümölcsök felhasználásával is kiváló eredményeket érünk el. Én most áfonyát és meggyet használtam, és olyan finomra sikeredett, hogy két nap leforgása alatt nyoma veszett egy egész adagnak.

Gyümölcsös lepény

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt (rétesliszt)
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 5 db tojás
  • ¾ sütőpor
  • ízlés szerint gyümölcsök

 

Elkészítési mód:

A porcukrot a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, végül a lisztet a hozzákevert sütőporral és az étkezési keményítőt. Sütőpapírral kibélelt sütőformába rakjuk, elegyengetjük, majd belenyomkodjuk a gyümölcsöt. 160 fokos előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Recept, fotó: Németi Sándor

Ez is érdekelhet

Bor
Hírek - programok
Bor interjú
Hírek - programok

Bor, Mámor… és 12 borászat

2021. augusztus 04.
Gasztronómia
Bor
Hírek - programok
Bor teszt-értékelés
Bor interjú

A tokaji aszú nemzeti kincs

2022. október 03.
Bor teszt-értékelés

Küldj egy üzenetet!