Borral készült halleves

Borral készült halleves

Egy olyan leves, amiért garantáltan még azok is fognak lelkesedni, akik kevésbé szeretik a halat, vagy a belőle készült hallevest. És ami a legjobb benne, hogy miközben készül, nyugodtan lehet egy-két pohárral is fogyasztani abból a borból, amivel ízesítjük.

Borral készült halleves

 Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 kg halaprólék (csont, fej)
  • 40 dkg fogasfilé
  • 10 dkg rákhús
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl száraz fehérbor (közepest testű chardonnay, olaszrizling vagy furmint)
  • 1 kávéskanál paradicsompor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 4 db kelkáposztalevél

Elkészítés:

A halaprólékot hideg vízben elkezdjük főzni. A képződött habot szűrővel leszedjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is és tovább főzzük, ügyelve arra, hogy ne forrjon, mert úgy elveszítheti tükrös, átlátszó jellegét. A levest pihentetjük, sűrű szűrőn átszűrjük, ízesítjük sóval és a fehérborral. Lisztből, tojásból és a paradicsomporból tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk, majd a darált, sózott rákhússal együtt kis töltött félholdakat készítünk, melyeket forró vízben készre főzünk. A fogasfiléből és a kelkáposztalevélből roládot csavarunk alufólia segítségével, majd gyöngyöző vízben kifőzzük kb. 12-15 perc alatt. A forró levest a töltött tésztával, a főtt zöldséggel és a roláddal együtt tálaljuk.

Recept: Kocsis Bálint

Ételfotó: Csigó Zita


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .