Szuperfinom házi gesztenyés batyu

Szuperfinom házi gesztenyés batyu

Vannak olyan örök kedvenc sütemények az életemben, melyek egy röpke ideig visszarepítenek a gyerekkoromba. Ilyen például ez az egyszerűen elkészíthető szuperfinom és omlós házi készítésű gesztenyés batyu, mely nem csak az ünnepeket, hanem a hétköznapokat is képes bearanyozni. Sok porcukorral meghintve az igazi, próbáljátok ki.

Házi gesztenyés batyu

Hozzávalók:

  • 400 gr vaj
  • 400 gr liszt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1-2 csipetnyi só
  • 250 gr gesztenyemassza
  • 1 tojás a kenéshez
  • porcukor

Elkészítési mód:

A vajat és a lisztet a tejföllel, a csipet sóval összedolgozzuk, és fél cm vastagra nyújtjuk. Kb. 6×6 cm-es kockákat vágunk és mindegyikbe rakunk a gesztenyemasszából, táskaszerűen összehajtogatjuk, a tetejét felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 30 percig sütjük. Tetejét porcukorral meghintjük.

Szerző, recept, és fotó: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Nyúlmájparfé Niko módra

Nyúlmájparfé Niko módra

Aki a facebookon követi az oldalt tudja, hogy új séf segíti a jövőben a munkámat. Niko Tähti, a finn származású séf jelenleg a budapesti Finn Nagykövetség executive séfje, de dolgozott már Angliában, Hong Kongban, Libanonban és természetesen Finnországban. A borajánlatról most nem én gondoskodtam, hanem […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .