Nyári frissítő buborék

Nyári frissítő buborék

Mint arról már korábban beszámoltam, a Hilltop Borászat új arculattal, azaz új címkékkel jelent meg a közelmúltban a piacon. Dr. Ann C. Noble, a davis-i Kaliforniai Egyetem professzora által a nyolcvanas években kitalált aromakört azóta is nagy sikerrel használják borkóstoláshoz. Ennek lényege, hogy elsődleges, másodlagos, de akár harmadlagos aromákat is leír, így segítenek lebontani az ízélményeket, és megfogalmazni a kóstolt tétel jellemző jegyeit. Az aromakör így kiegészíti az érzékszervi észlelést, segít megjegyezni a kóstolt borokat, sőt azonosítani a kedvelt íz- és illatjegyeket. A Hilltop megújult címkéin is ezt az aromakört használja egy letisztultabb, könnyen értelmezhető formában, így még a laikusabb borfogyasztók is könnyen megtalálják, melyik bor illik legjobban az ízlésükhöz.  

Most a Hilltop megújult termékportfóliójából a borászat újdonsága, a Gyöngy névre keresztelt gyöngyöző bor került a poharamba, amely tulajdonképpen egy sauvignon blanc és sárgamuskotály házasítás, fele-fele arányban. Könnyed, laza és frissítő ital, kibontáskor illatában leginkább a sauvignon blanc tipikus jegyei dominálnak, a sárgamuskotály inkább csak árnyaltan jelenik meg. Növények, bodza, lime vezetik aromajegyeit, de diszkréten a fehér húsú gyümölcsök, virágok, mangó, licsi és nyári alma is feltűnnek. Szájban is könnyed és frissítő, amit a hozzáadott széndioxid is kiemel. Nem gondolkodós bor, hanem tipikusan az a fajta ital, amelyből a nagy nyári melegben jól esik inni néhány pohárral.

Szerző, fotó: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője


Related Posts

Farkassügér céklakrémmel és édesburgonyával

Farkassügér céklakrémmel és édesburgonyával

A farkassügért nem csak azért szeretem, mert roppant egyszerű vele dolgozni, hanem mert sokoldalúan felhasználható különböző köretek mellé is. A múltkor készítettem hozzá grillezett ananászos salátát, de mivel most több szabadidővel rendelkeztem, egy összetettebb köretet csináltam mellé. Elkészítése viszont nem igényel nagyobb konyhai tapasztalatot, így […]

Különlegesen jó neszmélyi borokat várhatunk

Különlegesen jó neszmélyi borokat várhatunk

Késve éledő szőlő, évtizedek óta nem tapasztalt jégverés, szélsőséges nyár, mégis nagy várakozásokkal tekint a 2021-es borok elé a Neszmélyi borvidék legnagyobb borászata. Kamocsay Ákos, a Hilltop főborásza szerint évtizedek tapasztalata, hogy a páratlan évek mindig kínálnak valami különlegességet, a sokszorosan díjnyertes Kamocsay Ihlet Cuvée […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .