Nyári frissítő buborék

Nyári frissítő buborék

Mint arról már korábban beszámoltam, a Hilltop Borászat új arculattal, azaz új címkékkel jelent meg a közelmúltban a piacon. Dr. Ann C. Noble, a davis-i Kaliforniai Egyetem professzora által a nyolcvanas években kitalált aromakört azóta is nagy sikerrel használják borkóstoláshoz. Ennek lényege, hogy elsődleges, másodlagos, de akár harmadlagos aromákat is leír, így segítenek lebontani az ízélményeket, és megfogalmazni a kóstolt tétel jellemző jegyeit. Az aromakör így kiegészíti az érzékszervi észlelést, segít megjegyezni a kóstolt borokat, sőt azonosítani a kedvelt íz- és illatjegyeket. A Hilltop megújult címkéin is ezt az aromakört használja egy letisztultabb, könnyen értelmezhető formában, így még a laikusabb borfogyasztók is könnyen megtalálják, melyik bor illik legjobban az ízlésükhöz.  

Most a Hilltop megújult termékportfóliójából a borászat újdonsága, a Gyöngy névre keresztelt gyöngyöző bor került a poharamba, amely tulajdonképpen egy sauvignon blanc és sárgamuskotály házasítás, fele-fele arányban. Könnyed, laza és frissítő ital, kibontáskor illatában leginkább a sauvignon blanc tipikus jegyei dominálnak, a sárgamuskotály inkább csak árnyaltan jelenik meg. Növények, bodza, lime vezetik aromajegyeit, de diszkréten a fehér húsú gyümölcsök, virágok, mangó, licsi és nyári alma is feltűnnek. Szájban is könnyed és frissítő, amit a hozzáadott széndioxid is kiemel. Nem gondolkodós bor, hanem tipikusan az a fajta ital, amelyből a nagy nyári melegben jól esik inni néhány pohárral.

Szerző, fotó: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője


Related Posts

Kamocsay Ákos: „A szerencséért keményen meg kell dolgozni”

Kamocsay Ákos: „A szerencséért keményen meg kell dolgozni”

Kamocsay Ákos („Év Borásza” 1997-ben Angliában; „Év Bortermelője” 1999 Magyarországon; „Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje”), a neszmélyi Hilltop Borászat főborásza és társtulajdonosa június 21-én ünnepli 75. születésnapját. Életútja, számtalan elismerései a magyar borászat egyik ikonikus figurájává avanzsálták. Mint mondja, sokkal többet kapott ettől a szakmától, mint […]

Új köntösbe öltözve

Új köntösbe öltözve

Megújult címkékkel köszönti a nyarat a könnyen felismerhető, jellegzetesen friss, gyümölcsös és virágos illatú tételeiről híres borászat, a Hilltop. Borsora címkéin egyedi aromatérképpel ábrázolja azt, hogy az adott tételre milyen ízek és aromák jellemzők, így még a laikusabb borfogyasztók is könnyen megtalálják, melyik bor illik […]Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .