Nyári frissítő buborék

Nyári frissítő buborék

Mint arról már korábban beszámoltam, a Hilltop Borászat új arculattal, azaz új címkékkel jelent meg a közelmúltban a piacon. Dr. Ann C. Noble, a davis-i Kaliforniai Egyetem professzora által a nyolcvanas években kitalált aromakört azóta is nagy sikerrel használják borkóstoláshoz. Ennek lényege, hogy elsődleges, másodlagos, de akár harmadlagos aromákat is leír, így segítenek lebontani az ízélményeket, és megfogalmazni a kóstolt tétel jellemző jegyeit. Az aromakör így kiegészíti az érzékszervi észlelést, segít megjegyezni a kóstolt borokat, sőt azonosítani a kedvelt íz- és illatjegyeket. A Hilltop megújult címkéin is ezt az aromakört használja egy letisztultabb, könnyen értelmezhető formában, így még a laikusabb borfogyasztók is könnyen megtalálják, melyik bor illik legjobban az ízlésükhöz.  

Most a Hilltop megújult termékportfóliójából a borászat újdonsága, a Gyöngy névre keresztelt gyöngyöző bor került a poharamba, amely tulajdonképpen egy sauvignon blanc és sárgamuskotály házasítás, fele-fele arányban. Könnyed, laza és frissítő ital, kibontáskor illatában leginkább a sauvignon blanc tipikus jegyei dominálnak, a sárgamuskotály inkább csak árnyaltan jelenik meg. Növények, bodza, lime vezetik aromajegyeit, de diszkréten a fehér húsú gyümölcsök, virágok, mangó, licsi és nyári alma is feltűnnek. Szájban is könnyed és frissítő, amit a hozzáadott széndioxid is kiemel. Nem gondolkodós bor, hanem tipikusan az a fajta ital, amelyből a nagy nyári melegben jól esik inni néhány pohárral.

Szerző, fotó: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője


Related Posts

Nincs ünnep bor nélkül – Hilltop húsvéti borajánló

Nincs ünnep bor nélkül – Hilltop húsvéti borajánló

A húsvét, ahogy az elnevezés is mutatja, hagyományosan az ünnepet megelőző böjt megtöréséről szól, amikor előkerülnek a legjobb falatok, és hű kísérőik, a legjobb italok. Természetesen nem hiányozhat az asztalról a minőségi bor sem. Olyannyira, hogy ilyenkor készül a tradicionális borleves is. Hilltop húsvéti borajánló! […]

#Neszmély néven új közösségi bort hoztunk létre – Emmer Szabolccsal beszélgettem

#Neszmély néven új közösségi bort hoztunk létre – Emmer Szabolccsal beszélgettem

#Neszmély néven új közösségi bor született a Neszmélyi borvidéken. Ennek apropóján Emmer Szabolccsal, a 2008-ban alapított dunaszentmiklósi Kősziklás Borászat tulajdonos-borászával beszélgettem, aki az ötlet egyik gazdája volt, s oroszlánrészt vállalt a #Neszmély közösségi bor létrehozásában és kivitelezésében. Mint mondta, céljuk, hogy a #Neszmély boron keresztül […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .