Boredukációs kampányt indít a Hilltop

Boredukációs kampányt indít a Hilltop

Az Agrárminisztérium borászati termékek promóciójának támogatására kiírt pályázatán nyertes Hilltop boredukációs kampányt indít az EU országaiban.  Magyarország egyik legnagyobb borbirtokán gazdálkodó cég a magyar mellett az európai fogyasztókat is megszólítja a borászatnak otthon adó Felső-Pannon borrégió megismertetésével és azon belül a neszmélyi borok népszerűsítésével. A kampány során a Hilltop kiemelt figyelmet fordít a Neszmély OEM földrajzi árujelző új fogyasztókkal történő megismertetésére, a minőségi borfogyasztás mindennapi kultúrájának terjesztésére, a régió uniós oltalmat élvező borászati termékeinek általános népszerűsítésére, valamint a minőségi borfogyasztás kultúrájának támogatására.

A Hilltop borászata 1993-ban egy egykori TSZ pincében, tízezer hektoliternyi fémtartállyal és 110 hektár elöregedett tőkével kezdte meg a neszmélyi bor hírnevének újraépítését. Közel harminc év sikerei után az ország egyik legnagyobb borbirtokaként továbbra is missziójának tekinti a magyar bor népszerűsítését. Ebben a tevékenységében jelent újabb mérföldkövet az Agrárminisztérium által kiírt pályázatán elnyert támogatás, amely még szélesebb közönség megszólítására ad lehetőséget.

„Izgatottan és nagy tervekkel vágunk bele a következő időszakba. Neszmély lassan három évtizede az otthonunk, ezért is örülünk annak, hogy a pályázatnak köszönhetően az eddiginél is többet tehetünk a neszmélyi bor hírnevének öregbítéséért. Szeretnénk, hogy minél többen megismerjék és megszeressék azokat a régiónk boraira jellemző sajátos illat- és ízjegyeket, amik borvidékünk dűlőinek különleges fekvése és mikroklímája csempész a palackokba.” – emelte ki Keresztury Éva, a Hilltop egyik alapító tulajdonosa a pályázati támogatás kapcsán.

Az Agrárminisztérium borászati termékek promóciójának támogatására kiírt pályázatának célja a tudatos és a minőségi borfogyasztás kultúrájának erősítése az Európai Unió piacain belül. A Hilltop ezt követve a következő két évben saját kommunikációjában kiemelt hangsúlyt fektet majd a fogyasztói edukációra: a borászatnak otthont adó Felső-Pannon borrégió és azon belül a Neszmélyi borvidék bemutatásának, a régió szőlőfajtáinak és borainak megismertetésének, a földrajzi árujelzőkről való tájékoztatásnak, emellett informatív anyagokat tesz majd közzé a borkultúráról, és felhívja a figyelmet a tudatos és mértékletes fogyasztásra. Mindezek visszaköszönnek majd a borászat weboldalán, közösségi média oldalain, és – amikor majd a járványhelyzet engedi – rendezvényeken is. A Hilltop szándéka, hogy az edukáció során kiemelten szóljon a fiatalokhoz, „kezdő” borfogyasztókhoz, őket arculatának tavaszra ütemezett megújításával kívánja megszólítani.

Tradíció és innováció: a Hilltopról

Az 1993-ban alapított Hilltop márka a 21. század innovatív megoldásait és a Kamocsay Ákos főborász nevével fémjelzett több évtizedes szaktudást ötvözve formál piacot, ízlést, és teremt kultúrát. A reduktív technológia a különböző fekvésű, talajösszetételű és mikroklímájú neszmélyi dűlők különlegességét könnyen elérhető, értelmezhető és szerethető tételekbe zárja. Ezért a hazánk egyik legnagyobb, több mint 400 hektáros borbirtokán készülő egyedi illatelemekben gazdag borok minőségi, fenntartható és tudatos választást kínálnak a borkedvelők számára. A korábban elsősorban a külföldi vásárlókat megcélzó, és háromnegyed részben ma is exportra dolgozó Hilltop olyan világfajtákkal büszkélkedhet, mint a sauvignon blanc, a pinot gris vagy éppen a fűszeres tramini; és olyan tradicionális hazai kedvencekkel, mint a cserszegi fűszeres, az Irsai Olivér, vagy a királyleányka.

(készült a sajtóközlemény alapján)


Related Posts

Fehérboros tejszínes lazacos garnéla

Fehérboros tejszínes lazacos garnéla

A múltkori serpenyős süllő recept után következzen ismét egy olyan étel, aminek elkészítése bruttó 20 percet vesz igénybe. Ráadásul minden különösebb konyhai gyakorlat nélkül elkészíthető, nem mellesleg alig kell hozzá néhány alapanyag. Aki szereti a halat és a garnélát, annak ideális ebéd vagy vacsora. Aki […]

Nincs ünnep bor nélkül – Hilltop húsvéti borajánló

Nincs ünnep bor nélkül – Hilltop húsvéti borajánló

A húsvét, ahogy az elnevezés is mutatja, hagyományosan az ünnepet megelőző böjt megtöréséről szól, amikor előkerülnek a legjobb falatok, és hű kísérőik, a legjobb italok. Természetesen nem hiányozhat az asztalról a minőségi bor sem. Olyannyira, hogy ilyenkor készül a tradicionális borleves is. Hilltop húsvéti borajánló! […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .