Image film népszerűsíti Magyarország egyik legszebb borvidékét

Image film népszerűsíti Magyarország egyik legszebb borvidékét

Neszmély borvidéke alig egy órányira fekszik Budapesttől, mégis kevéssé ismert még a hazai borfogyasztók körében. Pedig a környék igazi kis ékszerdoboz: a dűlők lábánál kanyargó Duna csodálatos panorámát kínál, a települések kulturális sokszínűsége és izgalmas gasztronómiája tökéletes kirándulóhellyé teszi a vidéket, a neszmélyi borok pedig olyan illatosak, amelyet kevés helyen tapasztalni. A borvidék legnagyobb borászata, a Hilltop most image filmet készített Neszmélyről, amely mellé négy, a tudatos és élvezetes borfogyasztásról szóló kisfilm is készült.

„Békésen ringatóznak a szőlőszemek a neszmélyi dombok ölelésében. A kanyargó Duna vizén visszatükröződő napsugarak fényében élvezettel fürdőzik a kereklevelű chardonnay, mosolyogva nyújtózik a hamvas héjú olaszrizling és a válogatós királyleányka, vibráló aromákkal hálálja meg a táj vendégszeretetét a sauvignon blanc.” Szinte mesébe illő hangulatot ébresztenek Neszmély bemutatkozó kisfilmjének első sorai. Persze, aki csak egyszer is ellátogat a borvidékre, meggyőződhet róla, hogy a „költő” nem túloz. Hiszen a neszmélyi borban nemcsak a borászok gondoskodása van benne, de a táj szépsége is visszaköszön. A neszmélyi borvidék különlegességét ugyanis épp a terület földrajzi változatossága adja: a dűlők különböző talajösszetétele és eltérő mikroklímája friss és üde ízeket, gyümölcsös és élénk illatokat kölcsönöz a bornak. Ez az illatosság az, ami Neszmély különlegességét adja.

Az „Érezd+ Neszmélyt!” image film megtekinthető erre a linkre kattintva: ITT

A neszmélyi videót négy ismeretterjesztő kisfilm is kíséri, amik a kezdő és laikus borfogyasztóknak segítenek eligazodni a borok világában. A Hilltop borászat megbízásából készült filmek foglalkoznak a borok minőségét igazolni hivatott földrajzi árujelzővel és bemutatják a Hilltop címkéin is megjelenő aromaköröket (ami az adott borra jellemző íz- és illatjegyeket megmutatva segít a borválasztásban). A kisfilmek egyike kedvet csinál a borkóstolás művészetének megismeréséhez, egy pedig – felidézve azokat a pillanatokat, amiket egy finom pohár bor kísérhet – akár kedvet csinálhat ahhoz is, hogy nap végén egy finom pohár borral a kezünkben kapcsoljunk ki.

A Hilltop ismeretterjesztő kisfilmjei pedig ezekre a linkekre kattintva megtekinthetők: ITT, ITT, ITT és ITT

(készült a sajtóközlemény alapján, fotók: Hilltop Borászat)


Related Posts

Nincs ünnep bor nélkül – Hilltop húsvéti borajánló

Nincs ünnep bor nélkül – Hilltop húsvéti borajánló

A húsvét, ahogy az elnevezés is mutatja, hagyományosan az ünnepet megelőző böjt megtöréséről szól, amikor előkerülnek a legjobb falatok, és hű kísérőik, a legjobb italok. Természetesen nem hiányozhat az asztalról a minőségi bor sem. Olyannyira, hogy ilyenkor készül a tradicionális borleves is. Hilltop húsvéti borajánló! […]

#Neszmély néven új közösségi bort hoztunk létre – Emmer Szabolccsal beszélgettem

#Neszmély néven új közösségi bort hoztunk létre – Emmer Szabolccsal beszélgettem

#Neszmély néven új közösségi bor született a Neszmélyi borvidéken. Ennek apropóján Emmer Szabolccsal, a 2008-ban alapított dunaszentmiklósi Kősziklás Borászat tulajdonos-borászával beszélgettem, aki az ötlet egyik gazdája volt, s oroszlánrészt vállalt a #Neszmély közösségi bor létrehozásában és kivitelezésében. Mint mondta, céljuk, hogy a #Neszmély boron keresztül […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .