Image film népszerűsíti Magyarország egyik legszebb borvidékét

Image film népszerűsíti Magyarország egyik legszebb borvidékét

Neszmély borvidéke alig egy órányira fekszik Budapesttől, mégis kevéssé ismert még a hazai borfogyasztók körében. Pedig a környék igazi kis ékszerdoboz: a dűlők lábánál kanyargó Duna csodálatos panorámát kínál, a települések kulturális sokszínűsége és izgalmas gasztronómiája tökéletes kirándulóhellyé teszi a vidéket, a neszmélyi borok pedig olyan illatosak, amelyet kevés helyen tapasztalni. A borvidék legnagyobb borászata, a Hilltop most image filmet készített Neszmélyről, amely mellé négy, a tudatos és élvezetes borfogyasztásról szóló kisfilm is készült.

„Békésen ringatóznak a szőlőszemek a neszmélyi dombok ölelésében. A kanyargó Duna vizén visszatükröződő napsugarak fényében élvezettel fürdőzik a kereklevelű chardonnay, mosolyogva nyújtózik a hamvas héjú olaszrizling és a válogatós királyleányka, vibráló aromákkal hálálja meg a táj vendégszeretetét a sauvignon blanc.” Szinte mesébe illő hangulatot ébresztenek Neszmély bemutatkozó kisfilmjének első sorai. Persze, aki csak egyszer is ellátogat a borvidékre, meggyőződhet róla, hogy a „költő” nem túloz. Hiszen a neszmélyi borban nemcsak a borászok gondoskodása van benne, de a táj szépsége is visszaköszön. A neszmélyi borvidék különlegességét ugyanis épp a terület földrajzi változatossága adja: a dűlők különböző talajösszetétele és eltérő mikroklímája friss és üde ízeket, gyümölcsös és élénk illatokat kölcsönöz a bornak. Ez az illatosság az, ami Neszmély különlegességét adja.

Az „Érezd+ Neszmélyt!” image film megtekinthető erre a linkre kattintva: ITT

A neszmélyi videót négy ismeretterjesztő kisfilm is kíséri, amik a kezdő és laikus borfogyasztóknak segítenek eligazodni a borok világában. A Hilltop borászat megbízásából készült filmek foglalkoznak a borok minőségét igazolni hivatott földrajzi árujelzővel és bemutatják a Hilltop címkéin is megjelenő aromaköröket (ami az adott borra jellemző íz- és illatjegyeket megmutatva segít a borválasztásban). A kisfilmek egyike kedvet csinál a borkóstolás művészetének megismeréséhez, egy pedig – felidézve azokat a pillanatokat, amiket egy finom pohár bor kísérhet – akár kedvet csinálhat ahhoz is, hogy nap végén egy finom pohár borral a kezünkben kapcsoljunk ki.

A Hilltop ismeretterjesztő kisfilmjei pedig ezekre a linkekre kattintva megtekinthetők: ITT, ITT, ITT és ITT

(készült a sajtóközlemény alapján, fotók: Hilltop Borászat)


Related Posts

A tökéletes dupla lecsó receptje

A tökéletes dupla lecsó receptje

Ha valamire érvényes a mondás, hogy „ahány ház, annyi szokás”, akkor a lecsó lenne ez. De akkor milyen az igazi lecsó? Nos, egyre inkább hiszem, hogy Simonffy András, kétszeres József Attila-díjas magyar író fogalmazta meg a legjobban ezt a kérdést, miszerint az igazi magyar lecsó […]

Borászok kedvenc dűlői

Borászok kedvenc dűlői

Folytatva az Egy borász, egy dűlő sorozatot, amelyben különböző borvidékeken gazdálkodó borász ismerőseimet kértem meg arra, hogy válasszanak ki egy általuk preferált dűlőt, és erről osszanak meg néhány érdekességet, most a Kunági borvidékről ifj. Szentpéteri Attilával, illetve a Neszmélyi borvidékről Kamocsay Ákossal beszélgettem. Szentpéteri Borpince, […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .