Légy a saját borszakértőd!

Légy a saját borszakértőd!

A borfogyasztásnak nemcsak komoly hagyománya, de kultúrája is van. Az értékmegőrzés fontos eleme a tudatos borfogyasztásra való nevelés. Ebben nyújt támogatást a Hilltop vadonatúj online kóstoló füzete, amely a kóstolt bor íz- és illatjegyeivel kapcsolatos egyéni benyomások rögzítésével segít felidézni vagy éppen megtalálni a kedvenceket.

Aromák útján – Érezni és érteni

Az üde és egyedi illatelemekben gazdag borpalettájáról ismert, világszerte számos elismeréssel jutalmazott Hilltop tavaly a márka védjegyéül szolgáló aromákat helyezte arculatának középpontjába. A közel három évtizedes múltra visszatekintő cég megújult címkéjén látható aromakörök által felrajzolt aromatérkép arra szolgál, hogy a fogyasztó könnyedén eligazodhasson az ízek és illatok világában. Mivel a tökéletes borélményhez vezető út a tapasztalás, borértővé pedig tudatosan válik az ember, a Hilltop az edukációt is küldetésének tekinti. Hiszen a borkedvelőt nem elég kiszolgálni: az értő közönség kialakítása is a borász feladata. Ennek jegyében született meg a digitális mankó vagy borkóstoló puska: az online kóstoló füzet, amely még személyesebbé teszi a borválasztást.

Kinek szól? – Mindenkinek!

Van, aki azért nem érzett rá a bor ízére igazán, mert még nem találkozott az ízlésének megfelelővel. Van, aki bár borkedvelő, de még mindig keresi az igazit. És van, aki már megtalálta, csak nem tudja beazonosítani, hogy mi is volt az, ami annyira ízlett benne, vagy éppen miért is ízlett annyira. Az online kóstoló füzet kétféleképpen segít abban, hogy önmagunk borszakértőjévé válhassunk. Egyrészt megjegyzi helyettünk a kedvenceket, és elmenti a hozzájuk társított értékelésünket, másrészt akár egy borkóstoló-jegyzet, rögzíti azokat az íz- és illatjegyeket, amiket kiéreztünk az adott tételből, kiszolgálva és alakítva ezzel az egyéni ízlést.

Jó hasznát veheti kezdő és haladó borkóstoló egyaránt, hiszen amellett, hogy támogatja a tudatos választást, egyfajta íz- és illatmemóriaként is funkcionál. Így a borbarátnak mindig lehetősége van visszakeresni a legjobbakat vagy – egy következő kóstolás alkalmával – finomítani a véleményén. A nemzetközi és magyar borokat is felvonultató kóstoló füzet a Hilltop honlapján érhető el, ahol a felhasználók számos egyéb hasznos információt és érdekességet is találhatnak a cég termékeivel, történetével, a borászat kulisszatitkaival és a borkultúrával kapcsolatban.  

(készült a sajtóközlemény alapján)


Related Posts

Nyári saláta görögdinnyével és grillezett garnélával

Nyári saláta görögdinnyével és grillezett garnélával

Ha egy egyszerű, gyors és ízletes könnyű nyári salátát szeretnétek ebédre vagy vacsorára készíteni, aminek nagy előnye, hogy pillanatok alatt elkészül és egészséges is, akkor ez a görögdinnye saláta grillezett garnélával tökéletes választás. Enyhén pikáns és frissítő, a lime, méz és mozzarella pedig plusz csavart […]

Feltenni Neszmélyt a hazai bortérképre

Feltenni Neszmélyt a hazai bortérképre

#Neszmély néven – mint erről az Emmer Szabolccsal, a 2008-ban alapított dunaszentmiklósi Kősziklás Borászat tulajdonos-borászával készült interjúmban már szó esett korábban – nemrég új közösségi bor született a Neszmélyi borvidéken. A bor célja, hogy a Neszmélyi borvidék fejlődéséért tenni akaró bortermelők közössége a boron keresztül […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .