Borok
Zöld bor-e a Vinho Verde?
Az utóbbi időben egyre gyakrabban hallom amatőr borkedvelők szájából azt a kifejezést, amint éppen egy Vinho Verde bort kóstolnak, hogy zöld bor. Ezért arra gondoltam, hogy [...]
Balaton, tyúkok és kékfrankos
Az osztrák tulajdonban lévő, Kéthelyen található Kristinus Borbirtok 2019-től teljes mértékben a biodinamikus művelési módra áll át, és ha minden a tervek szerint halad, egy-két éven [...]
Gasztro
Shimeji gombás töltött padlizsán
A shimeji gomba sült ételekhez, levesekhez, mártásokhoz, halas fogásokhoz egyaránt kiváló, Kínában legtöbb esetben savanyított változatban jelenik meg, míg Japánban levesekben, tésztákban, rizses fogásokban, vagy salátákban [...]
Fogas recept, balatoni olaszrizlinggel
Sajnos Magyarországon legtöbb esetben csak az ünnepek alkalmával kerül hal az asztalra. Pedig nem csak egészséges, hanem finom is. Következzen most egy ízletes fogas recept, amihez [...]
Művészet
Radó Denise: Mindig vágytam erre a szerepre!
„Mindig vágytam arra, hogy ha majd egyszer beleérek ebbe a korba, nagyon izgalmas feladatnak tekinteném ezt a szerepet eljátszani színpadon. Óriási öröm és boldogság volt, amikor [...]
Hírek | Programok
Portugál borfogyasztás a járvány árnyékában
A világjárvány a borágazatot is érzékenyen érintette szerte a világon, így Portugáliában is. Az ország vezetése elég hamar reagált a járvány megjelenésére és már szinte az [...]