Hozzávalók (4-5 személyre)
Tészta:
75g liszt
1db tojás (s méret)
50g vaj
1g sütőpor
100ml tejszín
60ml víz
15g libazsír (sütéshez)
Ragu:
0,5 kg csirkecomb
30g libazsír
100g vöröshagyma
25g fokhagyma
40g tv paprika
25g paradicsom
55g tejföl
20g liszt
20g fűszerpaprika
8g só
Többi:
20g liszt
150g vöröshagyma
300ml olaj (hagymasütéshez)
6g só
200g libamáj
1g kakukkfű
0,5g feketebors
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összekeverjük és zsírozott forró serpenyőben korongokat sütünk belőle.
Ízes paprikáscsirkét készítünk. Lecsós pörköltalapra ráhelyezzük a csirkecombokat és 60 percig fedő alatt pároljuk, majd a húst lefejtjük a csontról és összevágjuk. Ez lesz a töltelék. A pároló levet tejfölös habarással sűrítjük.
Tálaláshoz lyoni hagymát sütünk. Fontos, hogy csak utólag sózzuk, különben a hagyma nem lesz roppanós.
A libamájat szeletekre vágjuk és forró serpenyőben mindkét oldalát 30mp-ig sütjük.
Borajánlat
St. Andrea Szőlőbirtok, Mária 2014
Mély, rétegezett, melegséget sugárzó illat, körtével és déli gyümölcsökkel. Kóstolva édes tónus, és az illatánál árnyaltabb, elegánsabb, gyümölcsös textúra, barackkal, vajassággal, kis marcipánnal, és leheletnyi karamellával díszítve. A bor fahordóban erjedt és érlelődött 10 hónapig. (furmint 50%, chardonnay 50%)
Recept: Hampuk Zsolt
Borajánlat: NOREPLIKA