Vajon mire gondolt a „költő”?

Vajon mire gondolt a „költő”?

Az 1955-ben alapított, a Törley cégcsoport tulajdonában lévő Hungaria pezsgőmárka a közelmúltban nem kisebb hírt közölt oldalán, mint hogy egyik tételük, nevezetesen a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőjük bekerült a világ legjobb pezsgői közé a Franciaországban megrendezett Effervescents du Monde nemzetközi pezsgőversenyen. Pontosabban aranyéremmel jutalmazták, ráadásul két egymás utáni évben (2019 és 2020) kapta meg ezeket az elismeréseket.

Mint sajtóközleményükben olvasható, a 18 alkalommal megtartott pezsgőversenyen múlt év december második felében 80 fős zsűri, 4 napon keresztül bírálta a tételeket a franciaországi Chateau des Ravatys-ban. A végeredmény: a 19 ország benevezett 479 tétele között összesen 35 arany- és 115 ezüstérem született – s ezek legjobbjai a Top 10, ahová a Hungaria Rosé Extra Dry is bekerült. Pár napja a Hungaria jóvoltából én is kaptam a díjazott pezsgőből egy palackot, így estére már szépen behűtve várt a családi filmnézés közben a pohárban.

Hogy őszinte legyek sosem nyűgöztek le a plecsnik és át sem néztem milyen pezsgők neveztek a fent említett nemzetközi pezsgőversenyen, úgy, hogy a mezőnybe elért óriási sikerről sem tudok véleményt formálni. Mindenesetre a Hungaria Rosé Extra Dry a maga kétezer körüli árával igen barátságos árazású pezsgő, főleg ha számításba veszem, milyen minőséget kapok a pénzemért. Üde, gyümölcsös, kellemesen könnyű pezsgő, mely jó kiindulópontja lehet annak, ha valaki csak most ismerkedik a száraz, minőségi pezsgők világával. Bátran ajánlom mindenkinek, csalódás nem fogja érni a kifizetett összegért. A Hungaria oldala szerint „friss savai, átható ribizlis málna íze, mélyrózsaszín színe és krémes utóíze huncutul kérlelnek, hogy táncold át velük az egész éjszakát”. Pontosan nem tudom megfejteni mire is gondolt ennek írása közben a „költő”, de én inkább töltenék belőle még egy pohárral, mintsem, hogy áttáncoljam, savak, színek és ízek kérlelésére az éjszakát…

Szerző és fotó: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője


Related Posts

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

Fogasfilé mángoldrizottóval Villa Medici módra

A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon […]

Nem azért jöttünk Somlóra, hogy népszerűek legyünk – Prisztavok Zoltánnal beszélgettem

Nem azért jöttünk Somlóra, hogy népszerűek legyünk – Prisztavok Zoltánnal beszélgettem

Nem azért jöttünk Somlóra, hogy népszerűek legyünk, hanem hogy hatékonyak, és inkább azokra szeretnénk koncentrálni, akikkel jó együtt dolgozni – vallja legújabb interjúmban a Kreinbacher Birtok kereskedelmi-és marketing vezetője Prisztavok Zoltán, akitől többek között azt is megtudtam, hogy milyen új tervekkel látnak neki a pezsgőkészítéshez […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .