Innováció és milliárdos beruházás a Bock Borászatnál

Innováció és milliárdos beruházás a Bock Borászatnál

Évtizedek óta bizonyított tény a vörösbor gyógyhatása, eddig azonban az alkohollal szemben különböző okokból intoleráns emberek nem élvezhették ezt. A Bock Borászat új fejlesztése révén azonban hamarosan már ők is részesülhetnek az áldásos hatásokból.

„Nagyon szeretem a villányi vörösbort, és mindenkinek azt tanácsolom, hogy fogyasszon belőle naponta legalább egy pohárral, de felismertem, hogy sokan erre képtelenek, éppen ezért kezdtünk bele ebbe a fejlesztésbe” – magyarázza Bock József villányi borász, miért kezdett pincéje mellett milliárdos szőlőmag-feldolgozó kísérleti üzem építésébe, hogy – függetlenül a borfogyasztástól – mindenki számára elérhető legyen a villányi egészségvédelem.

A villányi kékszőlő magjában ugyanis a helyi borhoz hasonlóan megtalálhatók ugyanazok az antioxidánsok, polifenolok, amelyek igazoltan tumorellenes és egyéb, szó szerint szív- és érrendszer-erősítő hatással rendelkeznek. Ezt már nem csak a villányi borászlegenda mondja, hanem a Pécsi Tudományegyetem biokémikus egyetemi docense, Dr. Márk László is, aki több, mint egy évtizede dolgozik együtt a Bock Pincével, és kutatja a vörösbor-alapanyag áldásos hatásait.

A szakember felügyeletével már eddig is készítettek szőlőmagolajat és –őrleményt, ám a Bock Borászat most a külső feldolgozóktól is „függetlenedik”, és saját beruházás keretében, a világon egyedülálló módon nemcsak őrleményt, hanem a fejlesztés eredményeként úgynevezett retard tabletta formájában szedhető, az immunrendszert is erősítő, lassan felszívódó szőlőmag-készítményt is elő fog állítani.

Bock József
Bock József

Bock József 1948-ban született Villány mellett, Kisjakabfalván. Családja 1850 óta, a mindenki által Bokszinak becézett József 1981 óta termel kiváló borokat. Az 1990-es évek eleje óta szállodákban, csúcséttermekben is megkóstolhatók a borai, 1997-ben megkapta a szakma legmagasabb elismerését, az Év bortermelője lett.

A hazai és nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket elért Bock Borászat ma már Villány meghatározó pincészete. A borvidék legjobb dűlőiben található 70 hektár saját szőlő mellett további 70 hektár integrált területről készítenek évente összesen 7-800 ezer palack bort.

(Készült a sajtóközlemény alapján)

 

 


Related Posts

Csupa csoki desszert, ahogyan Bocknál készítik

Csupa csoki desszert, ahogyan Bocknál készítik

Jó kis programot szervezett május 5-re Bock József és managementje, amelyre én is kaptam meghívást. A Dűlőről-dűlőre exkluzív eseményről, amint lesz egy kis időm majd természetesen beszámolok, de addig IDE kattintva láthattok néhány fotót. A közel hatórás program lezárásaként a Bock Óbor Étteremben pedig egy […]

Ipacs Szabó István – „Az ember itt megérti, hogy a szőlő és a bor képes a lelket felemelni”

Ipacs Szabó István – „Az ember itt megérti, hogy a szőlő és a bor képes a lelket felemelni”

Április 2.-án került megrendezésre az Aba-Novák Kulturális Központban a III. Szolnoki Bor-és Pezsgőmustra, ahol a Szolnoki Borkör szervezésében 30 borászat, 150 szabadon kóstolható borral és pezsgővel várta a látogatókat. A szakmai partner találkozóból már nyilvános rendezvénnyé avanzsált sétáló kóstoló, láthatóan évről évre fejlődik: határozottabb célokkal […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .