Jó vétel kétezer forintért

Jó vétel kétezer forintért

„A rendszerváltás után Magyarország nagyon érdekes volt a külföld számára. Ha akkor széthúzás és irigység helyett bizonyos magyar borászatok összefogtak volna, olyan borforradalmat tudtunk volna csinálni, mint amit később a chilei vagy az újvilági borok elértek.” – mondta nemrég a Figyelő Hetilapban egy vele készített interjúmban Kamocsay Ákos, a Hilltop és a saját nevével fémjelzett prémium borok készítője. Ákost talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen életútja, számtalan elismerései („Év Borásza” 1997-ben Angliában; „Év Bortermelője” 1999 Magyarországon; „Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje”) a magyar borászat egyik ikonikus figurájává avanzsálták. Most vasárnap, azaz május 21-én lett 74 éves, így ezúton is boldog születésnapot kívánok neki és még nagyon sok finom, általa készített bort. Mint például a most szemügyre vett 2017-es prémium chardonnay is.

Kamocsay Ákos Prémium Chardonnay 2017

Tiszta, aranysárga megjelenés, határozott, édeskés felhangokat prezentáló, behízelgő illatában érett-és túlérett gyümölcsök, méz, kandírozott citrusok és déli gyümölcsök, ananász, finom, édesre hangolt fűszerek, sárga hús gyümölcsök. Komoly beltartalommal bíró bor, pörgetve simán feltapad a pohár falára, a korty krémes, puha és zamatos, mely kóstolva is hozza az illatában tapasztalt jegyeket. Szép bor, aminek picivel több savtartalom jól állna, de ezzel együtt is egy nagyon korrekt és jól elkészített chardonnay-t kapunk a pénzünkért. Picivel jobban behűtve ajánlom. Ha az ár-érték arányt is számításba veszem, akkor 6- pont

Szerző: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője


Related Posts

Nyúlmájparfé Niko módra

Nyúlmájparfé Niko módra

Aki a facebookon követi az oldalt tudja, hogy új séf segíti a jövőben a munkámat. Niko Tähti, a finn származású séf jelenleg a budapesti Finn Nagykövetség executive séfje, de dolgozott már Angliában, Hong Kongban, Libanonban és természetesen Finnországban. A borajánlatról most nem én gondoskodtam, hanem […]

Süllőfilé krémes zellerpürével

Süllőfilé krémes zellerpürével

Nem vagyunk egy nagy halfogyasztó nemzet, legtöbbször ünnepek alkalmával, leginkább karácsonykor kerül valamilyen hal az asztalra. Pedig a hal nemcsak nagyon finom, de fogyasztása rendkívül egészséges. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy az elmúlt 10 évben lassan, de folyamatosan nőtt a halfogyasztás mennyisége Magyarországon. A […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .