KávéBár Bazár 2018 – 2 nap, 4 bajnokság

KávéBár Bazár 2018 – 2 nap, 4 bajnokság

Idén március 3-4-én szerveződött a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a KávéBár Bazár, melynek az Erzsébet téri AKVÁRIUM KLUB adott otthont. A két nap során számos kiállító és program várta a vendégeket, s négy szakmai bajnokság is zajlott. A Magyar Barista Bajnokság nyertese Török Ádám lett, így ő képviseli hazánkat az amszterdami világdöntőn. A nem hivatásos kávérajongók versenye, az Amatőr Magyar Barista Bajnokság győztese Nagy Pál Máté, a kreativitásra építő Hungarian Barista League bajnoka pedig Fazekas Andrea. A Magyar Sommelier Bajnokság nyilvános döntője a rendezvény társhelyszínén, a Gerbeaud Házban szintén nagy siker volt, s idén Angerman László bizonyult a legjobbnak.

A szakmai előadásokat is nagy érdeklődés fogadta; Szeredi Zsolt a spanyolok pezsgőjéről, vagyis a caváról tartott előadást, Molnár Andor ezúttal rumokkal készült, Ódor András az aktuális bártrendekről mesélt újgenerációs koktélok kóstoltatása mellett, Nagy Balázs pedig kínai puer teakóstolót tartott.

A kávés szakma egyik legismertebb szereplője, Tóth Sándor a Costa Rica-i Bányai-kávéfarmon szerzett élményeiről mesélt, a szintén komoly elismerésnek örvendő Várady Tibor pedig „És amúgy ki a jó barista?” címmel kerekasztal-beszélgetést tartott. Izgalmas és sikeres kísérőprogram lett az első Bár-beszéd bárkonferencia, ahol az italszakma színe-java részt vett a különböző fórumokon. A Gerbeaud Házban is hatalmas érdeklődés kísérte a sommelier-k bajnokságát.

A döntő előtt adta át a Magyar Sommelier Szövetség öt kategóriában a 2014-ben alapított „PAR EXCELLENCE a magyar borkultúráért” 2017. évi díjait.

Bányai Gábor Botond (szakíró), Anyukám Mondta (vendéglátás), Kreinbacher Birtok (termelő), Földesi Gyula – Soós István Borászati Szakgimnázium (oktató), Heinemann testvérek (kereskedő) kategóriában vehették át a plakettet és az óriás pezsgőt.

A döntőbe jutott versenyzők éttermi körülmények között, a közönség előtt mérték össze tudásukat. Angerman László, Kovács Norbert és Tüü Péter közül idén Angerman László lett a győztes, aki első alkalommal vehette át a bajnoki címet. A verseny mellett borok és pezsgők várták a látogatókat az Arany Szalonban, s a verseny után az akvárium Klubban.

A kávéillat pedig egész hétvégén betöltötte az Erzsébet teret, hiszen a látogatók a belépőjegy megvásárlásával harminc kiállító termékeit – köztük több mint negyvenféle kávét, valamint teákat, borokat, párlatokat, és egyéb italkülönlegességeket – kóstolhattak meg. A szakma és a törzsközönség mellett idén is sok új vendéget vonzott az esemény, és reméljük, ez jövőre még inkább így lesz, hiszen a 10 éves születésnapra készül a szervező csapat.

(készült a sajtóközlemény alapján)

 Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .