Kecskesajt Caprese marinált cukkinivel
Kecskesajt, cukkini, paradicsom és már kész is egy igazi könnyed fogás, ami akár reggelire vagy vacsorára is ideális. Elkészítése pedig gyerekjáték mindenki számára.
Hozzávalók 4 főre:
-
40 dkg kecskesajt szeletelve
-
4 db paradicsom
-
1 db cukkini
-
fokhagyma
-
petrezselyem
-
rozmaring
-
bazsalikom
-
tengeri só
-
bors
-
fehérborecet
-
1 dl olívaolaj
Elkészítés:
A szeletelt sajtot az olaj és fűszerek keverékében érleljük egy éjszakán keresztül. A szeletelt paradicsomból és a sajtból rétegezve tornyot építünk. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük, és a borecettel meglocsoljuk. A sajtos paradicsomot a cukkinivel együtt tálaljuk.
Salátalevelek, csírák vagy rizskenyér illik hozzá leginkább.
Recept: Kocsis Bálint
Ételfotó: Csigó Zita