Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2016. július 03.

Kecskesajt Caprese marinált cukkinivel

post

Kecskesajt, cukkini, paradicsom és már kész is egy igazi könnyed fogás, ami akár reggelire vagy vacsorára is ideális. Elkészítése pedig gyerekjáték mindenki számára.

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg kecskesajt szeletelve

  • 4 db paradicsom

  • 1 db cukkini

  • fokhagyma

  • petrezselyem

  • rozmaring

  • bazsalikom

  • tengeri só

  • bors

  • fehérborecet

  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés:

A szeletelt sajtot az olaj és fűszerek keverékében érleljük egy éjszakán keresztül. A szeletelt paradicsomból és a sajtból rétegezve tornyot építünk. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük, és a borecettel meglocsoljuk. A sajtos paradicsomot a cukkinivel együtt tálaljuk.

Salátalevelek, csírák vagy rizskenyér illik hozzá leginkább.

Recept: Kocsis Bálint

Ételfotó: Csigó Zita

 

Ez is érdekelhet

Gasztronómia

Kacsa, Villány, kékfrankos

2020. május 12.
Bor egyéb
Bor teszt-értékelés
Bor teszt-értékelés
Hírek - programok
Bor

Wachau legjobb rizlingje

2024. március 18.
Hírek - programok

Eger különleges fehér bora

2022. augusztus 18.
Bor teszt-értékelés

Küldj egy üzenetet!