Kekszszalámi, gyermekkorunk kedvence

Kekszszalámi, gyermekkorunk kedvence

Olcsó, finom, ráadásul gyorsan elkészíthető és még sütni sem kell, íze pedig visszarepít gyermekkorunkba. Nálam nagy kedvenc, így évente minimum kétszer biztos elkészítem. Bár több verziója létezik, én általában ezt a nagyon egyszerű alapreceptet kedvelem, ahogyan a nagymamám is készítette.  

Kekszszalámi, olcsón és finoman

Hozzávalók:

  • 250 g darált háztartási keksz
  • 200 g háztartási keksz
  • 300 ml tej
  • 150 g vaj
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál cukor (ezt helyettesíthetjük… 
  • 20 ml rumaroma

Elkészítési mód:

Egy tálban nagyobb darabokra törjük a háztartási kekszet, majd hozzáadjuk a darált kekszet is.

Egy edényben alacsony lángon elkezdjük melegíteni a tejet, hozzáadjuk a felkockázott vajat, a cukrot és a kakaóport. Időnként kavargassuk, hogy ne csomósodjon be, és ügyeljünk arra, hogy ne fusson ki a tartalom. Ezt saját tapasztalatból mondom, mert már jártam így. Hagyjuk langyosra kihűlni, tegyük bele a rumaromát, keverjük össze, majd öntsük rá a kekszre és dolgozzuk össze.

A masszának a felét fóliára helyezzük, tetszés szerinti rudat formálunk belőle. Ezt ismételjük meg a masszának a másik felével is. A kekszszalámi rudakat néhány órára tegyük a hűtőbe. Fogyasztás előtt szórjuk meg reszelt kókusszal. 

Szerző, recept, fotó: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője


Related Posts

Jamie Oliver féle arrabbiata egy kis csavarral

Jamie Oliver féle arrabbiata egy kis csavarral

A penne all’ arrabbiata egy klasszikus csípős paradicsomos olasz étel, aminek elkészítéséhez kevés idő és alig pár alapanyag szükséges. Amikor szezonja van, használjatok hozzá friss, napérlelte paradicsomot, de egyébként egy jó minőségű hámozott konzervparadicsom is tökéletes választás. Utóbbi esetében fontos, hogy darabos legyen, és ne […]

Szuperfinom házi gesztenyés batyu

Szuperfinom házi gesztenyés batyu

Vannak olyan örök kedvenc sütemények az életemben, melyek egy röpke ideig visszarepítenek a gyerekkoromba. Ilyen például ez az egyszerűen elkészíthető szuperfinom és omlós házi készítésű gesztenyés batyu, mely nem csak az ünnepeket, hanem a hétköznapokat is képes bearanyozni. Sok porcukorral meghintve az igazi, próbáljátok ki. […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .