Kész, rajt! Elstartolt a Bocuse d’Or Gasztrokörút, és ha ilyen maximális sebességgel és színvonalon halad tovább, akkor az már most biztosnak látszik, hogy a magyar Bocuse d’Or séfek lefőzik az országot.
2015. június 5-én, a 18. században épült, Röjtökmuzsajon található patinás Szidónia Kastélyszállodában útjára indult a Bocuse d’Or Gasztrokörút, és már rögtön az első állomásán igen magasra tették fel a mércét a szervezők. Az impozáns kastély, amely az elmúlt 200 év során számtalan tulajdonosnak, vendégnek adott otthont, élményt, méltó helyszíne volt a most startoló élménykörútnak, hozzájárulva látványban és szervezésben a komplex gasztronómiai élményhez. A romantikus kastélyszállóba ellátogató vendégek nem csak, hogy egy lassan feledésbe merülő korszak különleges világával találkozhattak – ahol a múlt, a jelen és a jövő egyszerre jelenik meg -, hanem kicsit elbújva a világ elől, a város forgatagától és zajától, a gyönyörű festői környezetben, olyan ízélményekkel lettek gazdagabbak, amit valószínűleg még hosszú ideig emlegetni fognak.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia szervezésében 9 hónapon át tartó, 9 alkalomból álló eseménysorozat célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson az európai verseny hazai elődöntőjében induló versenyzők számára, hogy azok országszerte megmutathassák és egyben közelebb is hozhassák a gasztronómia iránt érdeklődők számára a legmagasabb színvonalú magyar fine dining konyhaművészetet.
A SzigetköziFriss Víz kiemelt támogatásával elindított rendezvénysorozat különlegessége, hogy a séfeknek a helyszínek jellegét, hangulatát és funkcióját figyelembe véve kell összeállítaniuk állomásról-állomásra a menüsort, egyúttal rávilágítva a figyelmet a földrajzi adottságok által is meghatározott kiváló magyar alapanyagokra. Az időközben megrendezésre kerülő hazai selejtező versenyek és döntő eredményeképpen összeáll az a magyar csapat, aki képviseli hazánkat a 2016-ban, Budapesten megrendezésre kerülő európai döntőben, mely nemcsak kiemelkedő országimázs-építő lehetőség, hanem további lehetőséget ad arra, hogy a nemzetközi porondon még inkább előtérbe kerüljenek hazánk termékei, kulturális és turisztikai kincsei, illetve gasztronómiája.