KisBécs: oszták borok mediterrán hangulatban

KisBécs: oszták borok mediterrán hangulatban

Ahhoz, hogy a magyar borokról egy valós képet tudjunk alkotni és a világ borpiramisának a megfelelő szegmensébe tudjuk helyezni, szükségszerű a látásmódunkat kibővíteni és nyitottnak lenni a világ más bortermelő országaira is. Az egyik legjobb példája annak, hogy hogyan is kell talpra állni egy hatalmas borbotrány után és sikerekre vinni az ország borágazatát, az a szomszédos Ausztria. Szinte a nulláról kezdve, Európa legszigorúbb bortörvényét megalkotva, egyszerű és érthető bormarketingre alapozva, az osztrák bor egyre nagyobb teret követel magának a világban, arról nem is beszélve, hogy a legjobb külföldi éttermek kínálata szinte elképzelhetetlen egy minőségi osztrák bor nélkül.

borkaland_20150425kisbecs1

Éppen ezért üdvözlendő a most megnyílt, Budán található KisBécs borszaküzlet és kávézó csapatának törekvése, hogy a magyar fogyasztókkal is megismertesse a nagyszerű osztrák borokat. Kálmán András jóvoltából, az osztrák zöld veltelini, rizling vagy kékfrankos rajongói beutazhatják az osztrák borvidékeket és még a főváros határait sem kell majd ezért elhagyniuk, hiszen a KisBécs hangulatos helyiségében, a szomszédos ország minden borrégiójából, közel harminc neves borászattól összesen több mint 120-féle bor sorakozik fent a polcokon. Nyugodt szívvel elmondható, hogy talán ilyen széles osztrák bor választékkal nem is igen lehetett eddig találkozni Magyarországon.

A mindig változó, de jó minőségű kínálat tesz vonzóvá és sikeressé egy helyiséget, és itt, távol a város zajától és forgatagától, a XII. kerületi Hollósy Simon utcában, a festői budai zöldövezetben, minden körülmény adott, hogy egy emblematikus törzshellyé váljon a KisBécs borszaküzlet és kávézó. Ha egy könnyű nyári borral, vagy a legkomolyabb és legjobb dűlős borokkal szeretnénk koccintani, itt megtehetjük, a KisBécs minden árkategóriában kínál számunkra választékot. A folyamatosan frissülő összeállításban mindig van 15-20 nyitott palack, a mindennapok boraitól a különleges borokig.

borkaland_20150425kisbecs2

Kávéval, házi üdítőkkel, helyben készített szendvicsekkel és salátákkal, péksüteményekkel és tortákkal várja egész nap a vendégeit a KisBécs csapata. A kávé mellé, a kissé olaszos-franciás mediterrán hangulatú teraszon-ahol személy szerint egyik kedvencem a fűszernövényekkel teli fal- kényelmesen elfogyaszthatunk egy finom bécsi virslit vagy akár egy jó omlettet. Kálmán Andrással való beszélgetésemből kiderült, hogy több alapanyag közvetlenül Ausztriából érkezik, ilyen például a sajt és a sonka. A szomszédos virágbolt virágainak látványa pedig megnyugvást nyújt a szemnek, léleknek. Mert aki szereti a virágokat, az csak jó ember lehet, aki pedig a jó bort is, abban pedig egészen biztos angyal lakozik.

borkaland_20150425kisbecs3

Engem meggyőzött a kínálat és a könnyed, nyugodt, idilli hely. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben még sokat fogunk hallani erről a helyről.

facebook.com/KisBecs

ausztriaborai.hu

A tesztelés időpontja: 2015. április


Related Posts

Kovács Tamás: Ne a gumimatrac és a lubickolás legyen a Balaton fő üzenete

Kovács Tamás: Ne a gumimatrac és a lubickolás legyen a Balaton fő üzenete

Az alacsony felvásárlási árak miatt sokan felhagynak a szőlőtermeléssel, így vannak olyan falvak a Balaton körül, ahol teljesen megszűnt a szőlőtermelés. Sajnos nincs értéke a szőlőnek, és ez egy komoly probléma jelenleg Magyarországon. A múltkori Csapody Balázzsal készített interjúm után ismét a Balaton a főtéma: […]

Hampuk Zsolt – „Pengeélen táncol Magyarországon a gasztronómia”

Hampuk Zsolt – „Pengeélen táncol Magyarországon a gasztronómia”

„Kissé egyhangúnak tartom a gondolatot, hogy a gasztronómia csupán az ételekről szól. Annál jóval több, komplexebb, lendületesebb fogalom. Olyan, mint az illatos zene, vagy az ehető szín, borzolja és nyugtatja érzékeinket, külön-külön, vagy akár egyszerre. Befolyásolja hangulatunkat, gondolkodásainkat, élményeinket, jövőnket és múltunkat egyaránt. Kellő alázatot […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .