Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2017. január 20.

Kukoricán nevelt csirke burgonyával, zöldborsóval és paprikával

post

Hozzávalók (4-5 személyre)

  • 1 db egész csirke, kicsontozva

  • 1kg burgonya

  • 225ml tejszín

  • 1db XL-es méretű tojás

  • 15g só

  • 2,5g kakukkfű

  • 1g feketebors

  • 400g zöldborsó

  • 100g vöröshagyma

  • 3db kisebb méretű kaliforniai paprika (egészben, sütőben megsütve)

  • 30g fokhagyma

Elkészítés

A csirkét kiterítjük, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük. Felgöngyöljük és vákuum zacskóba tesszük. 62 °C-on 4 órát sous vide-áljuk. Tálalás előtt 2-3 cm vastagra szeleteljük és körbe pirítjuk. A burgonyát vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük a tojást, tejszínt, sót és borsot, ráöntjük a burgonyára. Tepsibe tesszük és 140 °C-on 60 percig sütjük. Hagymát pirítunk, rátesszük a zöldborsót, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 15 percig főzzük, és levével együtt pürésítjük. A sült paprikát botmixerrel áttörjük és sóval, borssal ízesítjük. Szükség esetén extra szűz olívaolajjal hígítjuk. Tálaláskor mártásnak borjú jus-t adunk mellé.

Recept: Hampuk Zsolt

 

 

Ez is érdekelhet

Gasztronómia
Hírek - programok
Bor teszt-értékelés
Bor interjú

A tokaji aszú nemzeti kincs

2022. október 03.
Gasztronómia
Bor teszt-értékelés
Hírek - programok

Felajánlás Tarcalon

2020. április 25.
Bor interjú

Küldj egy üzenetet!