Pikáns vadlazac avokádóval és sajtkrémmel

Pikáns vadlazac avokádóval és sajtkrémmel

Néhány alapanyag segítségével és kevés ráfordított munkával, igazán ízletes és egészséges vendégváró fogást készíthetünk, de ez a könnyű vadlazac avokádóval és sajtkrémmel akár reggelire vagy vacsorára is kitűnő választás. Elkészítése egyszerű, nem igényel semmilyen konyhai tapasztalatot, így bárki bátran nekiállhat az elkészítéséhez.

Pikáns vadlazac tekercs avokádóval és sajtkrémmel    

Hozzávalók és elkészítési mód:

mousse

  • 100 gr füstölt vadlazac
  • 20 gr Philladelphia krémsajt
  • ½ citromnak a leve
  • 10 ml tejföl
  • 2 gr kapor
  • só, bors
  • mángold

Az összes alapanyagot – a díszítésre használt mángold kivételével – jól összedolgozzuk egy mixer segítségével. Ha esetleg azt vesszük észre, hogy szétválnak, akkor adjunk hozzá 2 db jégkockát.  

lazactekercs

  • 50 gr füstölt vadlazac szelet
  • 20 gr Philladelphia krémsajt
  • ½ citromnak a leve
  • 2 gr kapor
  • só, bors
  • 5 gr beluga kaviar
  • sziksófű

Egy mixer segítségével összedolgozzuk a krémsajtot, a kaprot, a fél citromnak a levét, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. A masszával megtöltjük a füstölt lazacot, feltekerjük, majd a rolád tetejét kaviárral és sziksófűvel díszítjük.    

guacamole

  • 1 db avokádó
  • ½ citromnak a leve
  • ½ db csípős piros paprika
  • 2 gr hagyma
  • 5 gr petrezselyem
  • só, bors

A guacamole készítéséhez az összes alapanyagot nagyjából 10-15 másodpercig összedolgozzuk egy mixer segítségével.

Borajánlat:

Font Pincészet Cabernet Sauvignon Rosé 2020

Font Pincészet Cabernet Sauvignon Rosé
Font Pincészet Cabernet Sauvignon Rosé

Elegáns rozé a Magyarország legnagyobb borvidékén, a Kunsági borvidéken, és ezen belül Soltvadkerten található Font Pincészet kínálatából. Finom, diszkrét, mégis behízelgő, de nem tutti-fruttis illatot kapunk a pohárba. Szép egyensúlyban lévő ital, púderességgel, szamócával, kis ringlóval, szederrel és diszkrét fűszerezettséggel. Tiszta ízű, könnyen fogyasztható rozé, amelynek a pici, jó érzékkel hozzáadott szénsav nagyon jól áll. Kóstolva lágyabb karakterű, könnyű, de mégis tartalmas és lendületes ital, kis krémességgel és jól eső fanyarsággal a korty végén. Jól elkészített rozé, nagyon tetszetős.

Szerző, borfotó: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője

Recept, borítókép: Lucian Papara


Related Posts

Borászok kedvenc dűlői

Borászok kedvenc dűlői

Folytatva az Egy borász, egy dűlő sorozatot, amelyben különböző borvidékeken gazdálkodó borász ismerőseimet kértem meg arra, hogy válasszanak ki egy általuk preferált dűlőt, és erről osszanak meg néhány érdekességet, most a Kunági borvidékről ifj. Szentpéteri Attilával, illetve a Neszmélyi borvidékről Kamocsay Ákossal beszélgettem. Szentpéteri Borpince, […]

Fehérboros tejszínes lazacos garnéla

Fehérboros tejszínes lazacos garnéla

A múltkori serpenyős süllő recept után következzen ismét egy olyan étel, aminek elkészítése bruttó 20 percet vesz igénybe. Ráadásul minden különösebb konyhai gyakorlat nélkül elkészíthető, nem mellesleg alig kell hozzá néhány alapanyag. Aki szereti a halat és a garnélát, annak ideális ebéd vagy vacsora. Aki […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .