Pikáns vadlazac avokádóval és sajtkrémmel

Pikáns vadlazac avokádóval és sajtkrémmel

Néhány alapanyag segítségével és kevés ráfordított munkával, igazán ízletes és egészséges vendégváró fogást készíthetünk, de ez a könnyű vadlazac avokádóval és sajtkrémmel akár reggelire vagy vacsorára is kitűnő választás. Elkészítése egyszerű, nem igényel semmilyen konyhai tapasztalatot, így bárki bátran nekiállhat az elkészítéséhez.

Pikáns vadlazac tekercs avokádóval és sajtkrémmel    

Hozzávalók és elkészítési mód:

mousse

  • 100 gr füstölt vadlazac
  • 20 gr Philladelphia krémsajt
  • ½ citromnak a leve
  • 10 ml tejföl
  • 2 gr kapor
  • só, bors
  • mángold

Az összes alapanyagot – a díszítésre használt mángold kivételével – jól összedolgozzuk egy mixer segítségével. Ha esetleg azt vesszük észre, hogy szétválnak, akkor adjunk hozzá 2 db jégkockát.  

lazactekercs

  • 50 gr füstölt vadlazac szelet
  • 20 gr Philladelphia krémsajt
  • ½ citromnak a leve
  • 2 gr kapor
  • só, bors
  • 5 gr beluga kaviar
  • sziksófű

Egy mixer segítségével összedolgozzuk a krémsajtot, a kaprot, a fél citromnak a levét, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. A masszával megtöltjük a füstölt lazacot, feltekerjük, majd a rolád tetejét kaviárral és sziksófűvel díszítjük.    

guacamole

  • 1 db avokádó
  • ½ citromnak a leve
  • ½ db csípős piros paprika
  • 2 gr hagyma
  • 5 gr petrezselyem
  • só, bors

A guacamole készítéséhez az összes alapanyagot nagyjából 10-15 másodpercig összedolgozzuk egy mixer segítségével.

Borajánlat:

Font Pincészet Cabernet Sauvignon Rosé 2020

Font Pincészet Cabernet Sauvignon Rosé
Font Pincészet Cabernet Sauvignon Rosé

Elegáns rozé a Magyarország legnagyobb borvidékén, a Kunsági borvidéken, és ezen belül Soltvadkerten található Font Pincészet kínálatából. Finom, diszkrét, mégis behízelgő, de nem tutti-fruttis illatot kapunk a pohárba. Szép egyensúlyban lévő ital, púderességgel, szamócával, kis ringlóval, szederrel és diszkrét fűszerezettséggel. Tiszta ízű, könnyen fogyasztható rozé, amelynek a pici, jó érzékkel hozzáadott szénsav nagyon jól áll. Kóstolva lágyabb karakterű, könnyű, de mégis tartalmas és lendületes ital, kis krémességgel és jól eső fanyarsággal a korty végén. Jól elkészített rozé, nagyon tetszetős.

Szerző, borfotó: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője

Recept, borítókép: Lucian Papara


Related Posts

Jó ivású kunsági kékfrankos

Jó ivású kunsági kékfrankos

A maga több mint 8000 hektárjával a kékfrankos a legtöbbet telepített szőlőfajta Magyarországon. A viszonylag újonnan felfedezett fajtával néhány borvidék kivételével mindenütt találkozhatunk. Legnagyobb mennyiségben a Kunságon, a Soproni, az Egri és a Szekszárdi borvidéken termesztik. Bár eredete nem teljesen tisztázott, a legfrissebb kutatások szerint […]

Quinoás ananászos fésűkagyló

Quinoás ananászos fésűkagyló

A fine dining éttermek kínálatában is előszeretettel használt alapanyag, a Szent Jakab kagylóként is ismert fésűkagyló nem csak mutatós a tányéron, hanem rendkívül ízletes is. Nagyjából másfél-két perc alatt elkészül, zamatos édeskés íze pedig mindenkit rabul ejt. A kagylók királynője nagyon egyszerűen elkészítve, például vajas-zöldfűszeres […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .