Első próbálkozás

Első próbálkozás

Majoros László, tarcali borász történetében eljött az a pillanat is, hogy kínálatát egy habzóborral szélesítse, mely Majoros & Pearls névvel került a piacra. Hogy a pincészete online felületén kívül hol kapható még, arról viszont nincs információm. A Lilla névre keresztelt 6 puttonyos aszú társaságában a házassági évfordulómra kaptam tőle augusztusban Tarcalon, de csak most a napokban került végül felbontásra.

Mint a Majoros Birtok oldalán is olvasható, Majoros László meggyőződése, hogy a furmint és a hárslevelű 3,5 bar palacknyomás alatt is szépen működik együtt. Egyébként a borász egyre fontosabbnak látja Tokajban a frissebb stílusok kialakítását, a jól ihatóság, könnyű értelmezhetőség jegyében kidolgozni, mindezt annak érdekében, hogy Tokajt megszerettessék az emberekkel. Mint meséli, még tanulnia kell ezt a műfajt, de minden esetre nem tartja kizártnak, hogy egyszer esetleg pezsgővel is megpróbálkozzon.

Visszatérve a 2019-es évjáratú habzóborra: a gyorsan feldolgozott hárslevelűt hűtött tartályban érlelve házasította a furminttal, amely ugyancsak rövid ideig fahordóban kerekedett. A jelek szerint semmi szégyenkezni valója nincs Majoros Lászlónak, a habzóbor jól iható, kellemes, tiszta, friss, és zamatos. Pont az a fajta, amelyből megkíván az ember még egy pohárral. Pontozás, illetve illat- és ízjegyek felsorolása helyett legyen annyi elég, hogy kíváncsian várom a folytatást.     

Szerző, fotó: Noreplika (Németi Sándor), borszakértő, a Magyar Borszakírók Körének tagja, az oldal tulajdonosa és főszerkesztője


Related Posts

A tokaji aszú nemzeti kincs

A tokaji aszú nemzeti kincs

A Tállyán gazdálkodó, az arisztokrata gyökerekkel rendelkező Nyárády Pablo tulajdonában lévő Trifecta Borászat izgalmas időszak előtt áll. Ennek apropóján Táborosi Jánossal, a pincészet ügyvezető igazgatójával beszélgettem, de Tokaj és az aszú szerepe is szóba került. Mint mondja: Ha Tokajban is rájönnek a borászatok arra, hogy […]

Keresztes Ákos: Csak így lehet egy borvidék presztízsét építeni

Keresztes Ákos: Csak így lehet egy borvidék presztízsét építeni

Keresztes Ákossal, a tarcali Myrtus Pince tulajdonos-borászával, a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület ügyvivőjével beszélgettem. A fiatal borász pályafutása alatt már megjárta a Patricius Borházat és a Gróf Degenfeld Szőlőbirtokot is, majd a felesége szülei által alapított Pataky BorBála pincészetet vették át, amit átkeresztelve felesége […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .