Malbec-világnap a Boscolo Hotelben

Malbec-világnap a Boscolo Hotelben

Április közepén világszerte ünneplik az Argentínában honos és ikonikussá vált szőlőfajta, a Malbec világnapját.

Immár hagyomány, hogy Magyarországon is megünneplik ezt a napot. A meghívott borszakértők, szakírók és borkereskedők 2016. április 18-án délután találkoznak a budapesti Boscolo Hotelben az Argentin Nagykövetség által szervezett szakmai napon.
Az eseményt Dr. Szabó László miniszter-helyettes úr nyitja meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről, valamint Dr. Kosárka József borakadémikus, a köszöntőt tangó bemutató is színesíti.

Az idei év újdonsága, hogy számos étterem csatlakozott az ünnepléshez, akik a Világnap alkalmából kedvezményesen kínálják Argentína méltán híres vörösborát, a Malbec-et:

Spoon Restaurant: április  19-20

Fire Restaurant: április  19-20

Baraka Restaurant: április  19-20

Prime Steakhouse & Wine: április  19-20

Haraszthy Pincészet Étterem: április  23-24

Prosit Borbar: április  19-20

Palack Borbar: április  19-20

0,75 Borbar & Bistro: április   19-20

Tiszavirág, Rooms & Restaurant: április   19-23

Kollázs Brasserie & Bar: április  19-20

(a kép innen származik)


Related Posts

Milyenek az örökös magyar bajnok sommelier borai?

Milyenek az örökös magyar bajnok sommelier borai?

„Olyan minőségi magyar családi márka létrehozását terveztem, amelynek égisze alatt nem csupán a vendéglátásban és otthon használt prémium, kézzel készült kötényeket, sommelier kendőket tervezzük és gyártjuk, hanem az évek alatt a borászatoknak nyújtott tanácsadói tevékenységemet immáron saját borcsaládunk kialakításánál is kamatoztatni tudom. Az SZMsommelier borok […]

Zombory Pince az argentin Rezidencián

Zombory Pince az argentin Rezidencián

Régi vágyam eljutni Argentínába, megnézni egy Boca Juniors és River Plate meccset, körbejárni a gyönyörű tájakat, és helyben élvezni a borokat. Ki tudja, talán majd egyszer ez is összejön. Június 20-án viszont a Zászló Napja (Día del la Bandera) alkalmából az argentin nagykövet, Maximiliano Gregorio-Cernadas, […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .