Malbec-világnap a Boscolo Hotelben

Malbec-világnap a Boscolo Hotelben

Április közepén világszerte ünneplik az Argentínában honos és ikonikussá vált szőlőfajta, a Malbec világnapját.

Immár hagyomány, hogy Magyarországon is megünneplik ezt a napot. A meghívott borszakértők, szakírók és borkereskedők 2016. április 18-án délután találkoznak a budapesti Boscolo Hotelben az Argentin Nagykövetség által szervezett szakmai napon.
Az eseményt Dr. Szabó László miniszter-helyettes úr nyitja meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről, valamint Dr. Kosárka József borakadémikus, a köszöntőt tangó bemutató is színesíti.

Az idei év újdonsága, hogy számos étterem csatlakozott az ünnepléshez, akik a Világnap alkalmából kedvezményesen kínálják Argentína méltán híres vörösborát, a Malbec-et:

Spoon Restaurant: április  19-20

Fire Restaurant: április  19-20

Baraka Restaurant: április  19-20

Prime Steakhouse & Wine: április  19-20

Haraszthy Pincészet Étterem: április  23-24

Prosit Borbar: április  19-20

Palack Borbar: április  19-20

0,75 Borbar & Bistro: április   19-20

Tiszavirág, Rooms & Restaurant: április   19-23

Kollázs Brasserie & Bar: április  19-20

(a kép innen származik)


Related Posts

Terra Australis

Terra Australis

A pandémiás időszak miatt 2019-ben volt utoljára Magyarországon Terra Australis, vagyis Halász Attila borshow. A több évtizede Sydneyben elő borszakértő évről évre komoly ausztrál borválogatással lepi meg azt a maximum 15 embert, akik beférnek a kóstolókörbe. Idén egy magyar bemutatkozó tétellel együtt, a következő italok […]

Milyenek az örökös magyar bajnok sommelier borai?

Milyenek az örökös magyar bajnok sommelier borai?

„Olyan minőségi magyar családi márka létrehozását terveztem, amelynek égisze alatt nem csupán a vendéglátásban és otthon használt prémium, kézzel készült kötényeket, sommelier kendőket tervezzük és gyártjuk, hanem az évek alatt a borászatoknak nyújtott tanácsadói tevékenységemet immáron saját borcsaládunk kialakításánál is kamatoztatni tudom. Az SZMsommelier borok […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .