Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2018. március 05.

Maracuja mousse Villa Medici módra

post

A Villa Medici Étteremről már több alkalommal írtam az oldalon, s mint az elmúlt évek elismerései is mutatják, az 1991-ben megnyitott étterem nem véletlenül került be a "Magyarország meghatározó éttermei és séfjei" sorozatomba. Most érkezzen egy ínycsiklandozó desszert tőlük.

Maracuja mousse mangókrémmel

Hozzávalók (4 személyre)

  • 130 ml maracujalé

  • 3 db tojás

  • 17,5 g fehér csokoládé

  • 77,5 g kristálycukor

  • 7 lap zselatin

  • 500 g tejszínhab

Elkészítés

A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, félretesszük. A tojásokat a cukorral vízgőz felett habverővel folyamatosan kevergetve habosra főzzük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk és hozzáadjuk a tojáshabunkhoz az olvasztott csokival és a maracujalével együtt. Kissé lehűtjük, közben a tejszínt habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásos keverékhez. Formába öntjük és lehűtjük. Mangókrémmel és házi keksszel tálaljuk.

Recept: Amrein Csaba – Villa Medici Étterem

Ételfotó: Neubauer Judit

 

Ez is érdekelhet

Hírek - programok

Színes forgatag Mádon

2019. június 06.
Recept

Citromtorta, szeder öntettel

2016. december 10.
Bor teszt-értékelés

Így is lehet csinálni…

2020. augusztus 17.
Bor teszt-értékelés

VinArt Villányi Franc 2017

2021. március 26.
Bor-étel párosítás

Kacsamell színes céklával

2020. november 23.

Küldj egy üzenetet!