Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2018. március 05.

Maracuja mousse Villa Medici módra

post

A Villa Medici Étteremről már több alkalommal írtam az oldalon, s mint az elmúlt évek elismerései is mutatják, az 1991-ben megnyitott étterem nem véletlenül került be a "Magyarország meghatározó éttermei és séfjei" sorozatomba. Most érkezzen egy ínycsiklandozó desszert tőlük.

Maracuja mousse mangókrémmel

Hozzávalók (4 személyre)

  • 130 ml maracujalé

  • 3 db tojás

  • 17,5 g fehér csokoládé

  • 77,5 g kristálycukor

  • 7 lap zselatin

  • 500 g tejszínhab

Elkészítés

A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, félretesszük. A tojásokat a cukorral vízgőz felett habverővel folyamatosan kevergetve habosra főzzük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk és hozzáadjuk a tojáshabunkhoz az olvasztott csokival és a maracujalével együtt. Kissé lehűtjük, közben a tejszínt habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásos keverékhez. Formába öntjük és lehűtjük. Mangókrémmel és házi keksszel tálaljuk.

Recept: Amrein Csaba – Villa Medici Étterem

Ételfotó: Neubauer Judit

 

Ez is érdekelhet

Gasztronómia

30 perces spenótos kagyló

2021. április 26.
Gasztronómia
Gasztronómia
Bor teszt-értékelés
Bor teszt-értékelés

Világbajnok magyar rozé

2021. június 28.
Recept
Recept

Champagne és szalonna

2018. augusztus 11.

Küldj egy üzenetet!