Menjetek a Holdra pezsgőzni!

Menjetek a Holdra pezsgőzni!

Na jó, nem pontosan oda, ahová a nyitókép mutat, hanem Budapest első számú evőpiacára és gourmet találkozóhelyére, a Hold utcai Belvárosi Piacra. Bár ha továbbra is ilyen gyors léptékkel szennyezzük a földet és teszünk mindent tönkre magunk körül, akkor semmit sem zárok ki…

Nos, november utolsó vasárnapján délutánba nyúló villásreggelire várják a pezsgők, pontosabban a champagne-ok rajongóit a Hold utcai Belvárosi Piacra, a programra pedig a legjobb champagne-házak kínálata érkezik majd, melyekhez különleges ételpárosításokkal készülnek a csarnok éttermei.

Bár számos étterem és bár tart a választékában champagne-okat, első alkalommal szerveződik olyan esemény, ahol nem szakmai kóstolón vagy nagyszabású vacsoraprogramon, hanem egy sokkal lazább, de nagyon stílusos reggelizőnap keretében lehet ismerkedni az eredetvédett francia pezsgők széles választékával.

A VinCE Champagne a Holdon rendezvény célja, hogy az ünnepi szezon elején vendégül lássa mindazokat, akik reggel kilenctől már szívesen csatlakoznak egy bohém gasztro-bulihoz. Mondjuk úgy, hogy a teli poharak mellé osztriga, kaviár, de akár fűszeres csiga, vagy kacsakolbász is rendelhető.

Tizenkét étterem várja a látogatókat, s erre az alkalomra érkezik a balatonszemesi Kistücsök és az Arany Kaviár. Nyitva lesznek a piac legnépszerűbb helyei, köztük a Michelin-csillagos Széll Tamáshoz és Szulló Szabinához köthető Stand25 Bisztró, az egyik legvagányabb séf, Bíró Lajos mindkét üzlete;  A Séf utcája és a Buja Disznó-k, Lakatos Márk Lakatos Műhelye, s még Szabó Győzővel is koccinthattok a Steamboo-ban! Az orosz fine dining-ot és a népi konyhát egyaránt jól ismerő Nyíri Szása ismét lenyűgöző fogásokkal készül a Moszkva Téren, s a Haxen Market, a Vörös Homár, a Kandalló Market, a Gusto Delicate Budapest, valamint az újonnan nyíló Société.demo is különlegeset alkot erre az alkalomra.

Az éttermek egy-egy champagne-házat is képviselnek, és készülő fogásaikat is ezek a pezsgők inspirálják. A földszinti közösségi piac helyén pedig Champagne-korzó várja a látogatókat.

A VinCE csapata ezúttal is lehetőséget teremt arra, hogy az érdeklődők előadásokon is részt vehessenek a nap során. Két ingyenes VinCE -CEWI kurzus is a program része Mit tud a dosage? és A szőlőfajta titkai címmel, melyek szintén a közösségi téren zajlanak majd.

A champagne mellé kaviárokkal is ismerkedhetnek a vendégek az Arany Kaviár földszinti standján, lesz többek között szibériai tokhal kaviár, imperial kaviár osztrigával és lazacikra is.

Elővételben itt tudjátok megvásárolni a belépőket:champagneaholdon.eventbrite.com De a helyszínen, készpénzes és kártyás fizetéssel is megvásárolhatjátok ezeket, s érkezéskor máris egy pohár ajándék MUMM-mal kezdhetitek a napot. A belépőjegy ára (3990 Ft) nemcsak az első pohár pezsgőt tartalmazza, hanem a programokon való részvételt is, a kóstolandó buborékok vásárlása pedig a standoknál és az éttermekben történik, készpénzes fizetéssel.

Champagne választék a Belvárosi Piacon:

MUMM, Dom Pérignon, Duval Leroy, Gosset, Paul Bara, Pol Roger, Bollinger, Drappier, Louis Roederer, Taittinger, Billecart-Salmon, Moët&Chandon, Veuve Clicquot, Ruinart, Krug, Piper-Heidsieck, Laurent-Perrier, Charles Heidsieck

Helyszín: Belvárosi Piac – 1054 Budapest, Hold utca 13.

Időpont: november 26

(készült a sajtóközlemény alapján)Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .