Tapsifüles furminttal

Tapsifüles furminttal

Kétféle ember létezik: aki szereti a nyulat, és aki nem. Mármint nem simogatni, hanem látni készételként a tányéron. Tudom, a nyúlból készített étel megosztó egy téma, így most kifejezetten azok számára szól a recept, akik hozzám hasonlóan szeretik a belőle készült ételeket. Egyébként a régi időkben sokkal gyakrabban került a családok asztalára, nem mellesleg fogyasztása nagyon egészséges.

Fehérboros nyúlragu sültpaprikás tagliatellével

  • 500 g tagliatelle
  • 1 kg nyúlcomb
  • 300 g sárgarépa
  • 100 g koktélparadicsom
  • 150 g fehérrépa
  • 150 g zeller
  • 250 g kápiapaprika
  • 0, 5 liter fehérbor (célszerű azt a bort használni, amit fogyasztunk mellé)
  • 2 liter csirke alaplé
  • olívaolaj
  • bors
  • fokhagyma
  • rozmaring

A nyulat a zöldségekkel, fűszerekkel, a borral és az alaplé felével tepsibe helyezzük, és közepes hőfokon a sütőben omlósra pároljuk. A paprikát kicsumázzuk, tetszőlegesen daraboljuk, forró serpenyőben olívaolajon átpirítjuk, majd félrerakjuk. A nyúlhúst lefejtjük a csontról, csíkozzuk vagy kockára vágjuk. A tepsiben keletkezett szaftot a maradék alaplével beforraljuk, majd hozzákeverjük a sült paprikát és a húst. A kifőzött tésztával és a sült koktélparadicsommal tálaljuk.

Borajánlat:

Majoros Pince Deák Furmint 2016

A borról ITT írtam bővebben. A kissé rusztikusabb szerkezete, hordós illat-és ízjegyei jól kiegészítik a fogást, és szép összhangot alkot a sült paprika adta füstös jegyekkel. 

Szerző, borfotó: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője

Recept, ételfotó: Sebestyén Csaba


Related Posts

Keresztes Ákos: Csak így lehet egy borvidék presztízsét építeni

Keresztes Ákos: Csak így lehet egy borvidék presztízsét építeni

Keresztes Ákossal, a tarcali Myrtus Pince tulajdonos-borászával, a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület ügyvivőjével beszélgettem. A fiatal borász pályafutása alatt már megjárta a Patricius Borházat és a Gróf Degenfeld Szőlőbirtokot is, majd a felesége szülei által alapított Pataky BorBála pincészetet vették át, amit átkeresztelve felesége […]

Tokaj, legendák nyomában: a Deák-dűlő és a Majoros Lilla aszú

Tokaj, legendák nyomában: a Deák-dűlő és a Majoros Lilla aszú

Tokaj, legendák nyomában címmel új, többrészes sorozat indult az oldalon, amelyben Nagy Kornél történész, az ELKH BTK Történettudományi Intézet tudományos főmunkatársa segítségével arra vállalkoztam, hogy bemutassam Tokaj-Hegyalja egy-egy híres dűlőjét, s ezzel együtt egy olyan meghatározó pincészet aszúját is, ami részben vagy teljes mértékben erről […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .