Tapsifüles furminttal

Tapsifüles furminttal

Kétféle ember létezik: aki szereti a nyulat, és aki nem. Mármint nem simogatni, hanem látni készételként a tányéron. Tudom, a nyúlból készített étel megosztó egy téma, így most kifejezetten azok számára szól a recept, akik hozzám hasonlóan szeretik a belőle készült ételeket. Egyébként a régi időkben sokkal gyakrabban került a családok asztalára, nem mellesleg fogyasztása nagyon egészséges.

Fehérboros nyúlragu sültpaprikás tagliatellével

  • 500 g tagliatelle
  • 1 kg nyúlcomb
  • 300 g sárgarépa
  • 100 g koktélparadicsom
  • 150 g fehérrépa
  • 150 g zeller
  • 250 g kápiapaprika
  • 0, 5 liter fehérbor (célszerű azt a bort használni, amit fogyasztunk mellé)
  • 2 liter csirke alaplé
  • olívaolaj
  • bors
  • fokhagyma
  • rozmaring

A nyulat a zöldségekkel, fűszerekkel, a borral és az alaplé felével tepsibe helyezzük, és közepes hőfokon a sütőben omlósra pároljuk. A paprikát kicsumázzuk, tetszőlegesen daraboljuk, forró serpenyőben olívaolajon átpirítjuk, majd félrerakjuk. A nyúlhúst lefejtjük a csontról, csíkozzuk vagy kockára vágjuk. A tepsiben keletkezett szaftot a maradék alaplével beforraljuk, majd hozzákeverjük a sült paprikát és a húst. A kifőzött tésztával és a sült koktélparadicsommal tálaljuk.

Borajánlat:

Majoros Pince Deák Furmint 2016

A borról ITT írtam bővebben. A kissé rusztikusabb szerkezete, hordós illat-és ízjegyei jól kiegészítik a fogást, és szép összhangot alkot a sült paprika adta füstös jegyekkel. 

Szerző, borfotó: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője

Recept, ételfotó: Sebestyén Csaba


Related Posts

Negyed évszázados jubileumot ünnepel a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok

Negyed évszázados jubileumot ünnepel a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok

Negyed évszázados jubileumot ünnepelt a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló. A Tarcalon található birtok története valamivel több, mint 25 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a Gróf Degenfeld család úgy döntött, hogy felelevenítve a több mint 150 éves családi hagyományokat, ismét szőlőbirtokot alapít Tokaj-Hegyalján. Az ünnepségen, ahol […]

Bűbájos Hétvége Tarcalon

Bűbájos Hétvége Tarcalon

Hogy milyen volt az elmúlt évekhez hasonlóan idén, a hagyományteremtő céllal létrejött Tarcal Bor és Kultúra Egyesület szervezésében, augusztus ünnepi hosszú hétvégéjén, 20. és 22. között megrendezett Bűbájos Hétvége? Röviden: emberközpontú, szerethető és színes, fűszerezve izgalmas programokkal, gasztronómiával, zenével és kiváló borokkal. Rövid történelmi kitekintés […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .