Tapsifüles furminttal

Tapsifüles furminttal

Kétféle ember létezik: aki szereti a nyulat, és aki nem. Mármint nem simogatni, hanem látni készételként a tányéron. Tudom, a nyúlból készített étel megosztó egy téma, így most kifejezetten azok számára szól a recept, akik hozzám hasonlóan szeretik a belőle készült ételeket. Egyébként a régi időkben sokkal gyakrabban került a családok asztalára, nem mellesleg fogyasztása nagyon egészséges.

Fehérboros nyúlragu sültpaprikás tagliatellével

  • 500 g tagliatelle
  • 1 kg nyúlcomb
  • 300 g sárgarépa
  • 100 g koktélparadicsom
  • 150 g fehérrépa
  • 150 g zeller
  • 250 g kápiapaprika
  • 0, 5 liter fehérbor (célszerű azt a bort használni, amit fogyasztunk mellé)
  • 2 liter csirke alaplé
  • olívaolaj
  • bors
  • fokhagyma
  • rozmaring

A nyulat a zöldségekkel, fűszerekkel, a borral és az alaplé felével tepsibe helyezzük, és közepes hőfokon a sütőben omlósra pároljuk. A paprikát kicsumázzuk, tetszőlegesen daraboljuk, forró serpenyőben olívaolajon átpirítjuk, majd félrerakjuk. A nyúlhúst lefejtjük a csontról, csíkozzuk vagy kockára vágjuk. A tepsiben keletkezett szaftot a maradék alaplével beforraljuk, majd hozzákeverjük a sült paprikát és a húst. A kifőzött tésztával és a sült koktélparadicsommal tálaljuk.

Borajánlat:

Majoros Pince Deák Furmint 2016

A borról ITT írtam bővebben. A kissé rusztikusabb szerkezete, hordós illat-és ízjegyei jól kiegészítik a fogást, és szép összhangot alkot a sült paprika adta füstös jegyekkel. 

Szerző, borfotó: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője

Recept, ételfotó: Sebestyén Csaba


Related Posts

Új pincészet bontja szárnyait Tokajban

Új pincészet bontja szárnyait Tokajban

Kisebb egyeztetés után, de sikerült összehoznom egy közös kóstolóra az oldal csapatát, ami WineArtCulture Kóstolói Klub néven futna ebben a formában majd a jövőben. Természetesen csak abban az esetben, ha a borászatok, borkereskedők, borbárok részéről lesz igény ilyen jellegű szolgáltatásra, ahol a szakmájukban elismert szakemberek […]

Tarcali Bűbájos Hétvége: újratöltve!

Tarcali Bűbájos Hétvége: újratöltve!

Ebben az évben a hagyományos tavaszi szezonnyitó Bűbájos hétvége helyett az augusztusi, ünnepi hosszú hétvégére várja vissza a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület a kikapcsolódni vágyókat a Tokaji-hegy lábánál. A legizgalmasabb események augusztus 21-re összpontosulnak: vezetett dűlőtúrával, bor és pezsgőkóstolóval, nyitott pincékkel és természetesen a […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..