Csapody Balázs (ITT olvasható a vele készített interjúm), a Kistücsök Étterem tulajdonosa, valódi csodát művelt a balatoni vendéglátással az elmúlt 25 évben, ebből kifolyólag a balatonszemesi étterem a Balaton és talán Magyarország egyik legismertebb éttermének számít. Klasszikus ízek modern csavarral, kreatív konyha és a legjobb alapanyagok – mindez egy családias, professzionális hangulatban. Kétség nem férhet hozzá: a Kistücsökért bármilyen évszakban érdemes bepattanni kocsiba és irányként megcélozni a Balatont.
Jahni László – akinek a Magyarország meghatározó séfjei és éttermei sorozatom részeként a mai receptet köszönhetem – már a kezdetek óta meghatározó arca az étteremnek, de szintén a Kistücsökben dolgozik Pohner Ádám is, aki 2018-ban megnyerte a hazai Bocuse d’Or döntőjét. Bor-étel párosításra pedig Horváth Mátét, a kétszeres magyar sommelier bajnokot kértem fel.
Nyurgaponty paradicsomokkal
Hozzávalók
-
140 g nyurgaponty hasaalja
-
200 g paradicsom vegyesen
-
30 g vöröshagyma
-
5 g fokhagyma
-
5 cl olívaolaj
-
durva tengeri só
-
kakukkfű