Hozzávalók (4 személyre):
10 db paradicsom, héj nélkül, kockázva
5 dl tejszín
agar-agar (vagy zselatin)
só, bors
5 evőkanál szárított paradicsom felaprítva
3 evőkanál szárzeller felaprítva
bazsalikom, rozmaring
vöröshagyma, fokhagyma
olívaolaj
Elkészítés:
A hámozott paradicsomokat a hagymákkal együtt összefőzzük, ízesítjük.
Kevés agar-agarból aszpikot főzünk, hozzáadjuk a paradicsomos mártáshoz.
A tejszínt felforraljuk a zöldfűszerekkel és a hagymával, szintén adunk hozzá aszpikot, leszűrjük.
Egy pohárban felváltva, rétegesen kidermesztjük, lehűtjük.
Saláták, szendvicsek kiváló frissítő kísérője.
Recept: Kocsis Bálint
Ételfotó: Csigó Zita