Panna cotta, ahogy a CSIKOS szereti

Panna cotta, ahogy a CSIKOS szereti

Hozzávalók (4 személyre):

10 db paradicsom, héj nélkül, kockázva

5 dl tejszín

agar-agar (vagy zselatin)

só, bors

5 evőkanál szárított paradicsom felaprítva

3 evőkanál szárzeller felaprítva

bazsalikom, rozmaring

vöröshagyma, fokhagyma

olívaolaj

Elkészítés:

A hámozott paradicsomokat a hagymákkal együtt összefőzzük, ízesítjük.

Kevés agar-agarból aszpikot főzünk, hozzáadjuk a paradicsomos mártáshoz.

A tejszínt felforraljuk a zöldfűszerekkel és a hagymával, szintén adunk hozzá aszpikot, leszűrjük.

Egy pohárban felváltva, rétegesen kidermesztjük, lehűtjük.

Saláták, szendvicsek kiváló frissítő kísérője.

Recept: Kocsis Bálint

Ételfotó: Csigó Zita

 


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Nyúlmájparfé Niko módra

Nyúlmájparfé Niko módra

Aki a facebookon követi az oldalt tudja, hogy új séf segíti a jövőben a munkámat. Niko Tähti, a finn származású séf jelenleg a budapesti Finn Nagykövetség executive séfje, de dolgozott már Angliában, Hong Kongban, Libanonban és természetesen Finnországban. A borajánlatról most nem én gondoskodtam, hanem […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .