Paradicsom risotto, sült sajttal

Paradicsom risotto, sült sajttal

Hozzávalók

80 dkg carnaroli risotto rizs

1 kis fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 kk himalayai só

4 ek szűz olívaolaj

3 dl zöldségalaplé

4 paradicsom, leforrázva, héj nélkül, kockára vágva

1 ág rozmaring

4 szelet kecskesajt

20 dkg paradicsom püré

1 szál újhagyma

1 dl száraz fehérbor (chardonnay)

20 dkg vaj

Elkészítés

2014_04_paradicsom2

Egy lábasban, kevés olajon lepirítjuk a rizst a hagymákkal együtt, majd felengedjük a borral és az alaplével. Hozzáadjuk a paradicsomokat, sózzuk, fűszerezzük.

A vajat fokozatosan adagoljuk hozzá, folyamatos kevergetés mellett, hogy kellően kioldódjon a szemekből a keményítő, és kellően kásás legyen. A végén a CSIKOS körömvirágos paradicsom chutney-t hozzákeverjük ízlés szerint, így a risottót még inkább különlegessé tehetjük.

Egy serpenyőben megpirítjuk a sajtot, és a forró risotto tetejére tálaljuk, friss fűszerekkel díszíthetjük.

Recept: Kocsis Bálint

Fotó: Csigó Zita


Related Posts

Füstölt lazacrózsák

Füstölt lazacrózsák

Hozzávalók (4 személyre) 25 dkg melegen füstölt lazac szeletek 60 dkg paszternák, tisztítva, aprítva 1 fej hagyma, aprítva 1 gerezd fokhagyma 1 rúd vanília 2 dl tejszín 10 dkg vaj 4 kk lazackaviár 1 kis csokor zöldborsó hajtás ehető virágok mix​ Elkészítés Egy edényben felolvasztjuk […]

Csupa csoki desszert, ahogyan Bocknál készítik

Csupa csoki desszert, ahogyan Bocknál készítik

Jó kis programot szervezett május 5-re Bock József és managementje, amelyre én is kaptam meghívást. A Dűlőről-dűlőre exkluzív eseményről, amint lesz egy kis időm majd természetesen beszámolok, de addig IDE kattintva láthattok néhány fotót. A közel hatórás program lezárásaként a Bock Óbor Étteremben pedig egy […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .