Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2014. november 02.

Paradicsom risotto, sült sajttal

post

Hozzávalók

  • 80 dkg carnaroli risotto rizs

  • 1 kis fej hagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 kk himalayai só

  • 4 ek szűz olívaolaj

  • 3 dl zöldségalaplé

  • 4 paradicsom, leforrázva, héj nélkül, kockára vágva

  • 1 ág rozmaring

  • 4 szelet kecskesajt

  • 20 dkg paradicsom püré

  • 1 szál újhagyma

  • 1 dl száraz fehérbor (chardonnay)

  • 20 dkg vaj

Elkészítés

Egy lábasban, kevés olajon lepirítjuk a rizst a hagymákkal együtt, majd felengedjük a borral és az alaplével. Hozzáadjuk a paradicsomokat, sózzuk, fűszerezzük. A vajat fokozatosan adagoljuk hozzá, folyamatos kevergetés mellett, hogy kellően kioldódjon a szemekből a keményítő, és kellően kásás legyen. A végén a CSIKOS körömvirágos paradicsom chutney-t hozzákeverjük ízlés szerint, így a risottót még inkább különlegessé tehetjük. Egy serpenyőben megpirítjuk a sajtot, és a forró risotto tetejére tálaljuk, friss fűszerekkel díszíthetjük.

Recept: Kocsis Bálint

Fotó: Csigó Zita

 

 

 

Ez is érdekelhet

Küldj egy üzenetet!