Felejtsétek el az agyoncukrozott „forralt bor” lőréket, amivel csillagászati árakon a legtöbb karácsonyi vásárban kínálnak titeket. Ha nem tudjátok, milyen borból készül, inkább készítsétek el ti otthon, majd kuckózzatok be a tv előtt és nézzétek meg Frank Capra rendezésében az 1946-ban bemutatott klasszikussá vált Az élet csodaszép című filmet és szürcsölgessétek jó ízzel az elkészített saját forralt bort. Nálam nem telik el e nélkül karácsonyi időszak. Imádom a filmet, ha esetleg valaki még nem látta, éppen itt az ideje. A forralt bor elkészítéséhez csupán két dolog szükséges: jó minőségű bor és gondossággal kiválasztott fűszerek. Szóval mindenki bátran kísérletezzen otthon, de ne felejtse el: rossz borból sosem lesz jó forralt bor. Ha pedig valaki szeretné kipróbálni a Pfneiszl Pincészet kedvenc forralt borát, itt a lehetőség, mivel néhány napja elkértem a lányoktól a receptet.
Recept és hozzávalók
-
1 üveg Pfneiszl „Távoli Világ”
-
Pfneiszl lányok” teakeverék (csillagánizs, ánizs, fahéj, szegfűszeg, medvecukor, édesgyökér, Bourbon vanília, Rooibos Super Grade, búzavirág, körömvirág, hibiszkusz virág, szeder levél, kandírozott ananász, kandírozott papaya, kókuszdió chips, alma, csipkerózsa, szőlő, eper, málna)
-
1 db bio narancs
-
méz
-
víz