A Laposa Birtokra nem csak a jó borok és a csodálatos balatoni kilátásért érdemes ellátogatni, hanem a finom ételekért is. Szilvási Mihály közel tízévnyi franciaországi munka után 2016-ban tért vissza Magyarországra a Laposa család kedvéért, így hát az ő keze munkáját – és természetesen az egész csapatét – dicsérik a Laposa borok mellé felszolgált falatok.
A “Magyarország meghatározó éttermei és séfjei” sorozat új állomása a Laposa Birtok.
Préselt libacomb, petrezselyem, fodros kel
Hozzávalók (4 személyre)
-
4db libacomb
-
500g libazsír
-
800g petrezselyemgyökér
-
500g fodros kel
-
10cl olíva olaj
-
50g sárgarépa
-
50g vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
20cl tejszín
-
20cl tej
-
só, bors, néhány szál kakukkfű