Rosé pezsgő nem csak nyárra

Rosé pezsgő nem csak nyárra

Bujdosó Brut Rosé

Összesen 5000 palack készült belőle, a címkét pedig Ipacs Géza tervezte. Az első 500 palackot 12 hónap után degorzsálták, a tervek szerint majd időről-időre 500-1000 üveget hoz piacra a pincészet. A pincészet első tradicionális eljárással készült pezsgőjének gerincét a pinot noir adja, a többi királyleányka, és a dosage mennyisége sem véletlen: Bujdosó Ferenc inkább a kedvesebb, gyümölcsösebb pezsgőket szereti, a nulla gramm cukorral készült brut nature nem az ő ízlését tükrözi. Így a 7 gramm cukor mellett 7 gramm/liter sav van a pezsgőben. Illatában rengeteg szamóca, málna és piros bogyós gyümölcsök, kóstolva vérnarancs, piros grapefruit, csipkebogyós nüanszok, diszkréten édes vonallal. Picit még fiatal, itt-ott enyhén tapad, de jól behűtve nem csak nyáron lehet jó választás. Végül is miért csak nyáron innánk rosé-pezsgőket?! 5 pont.

Bujdosó Ferenccel korábban készített interjúm erre a linkre kattintva olvasható el: “Szükséges a vérfrissítés a szakmában”

Ha pedig érdekel a pezsgő világa, kövesd az írásaimat a Pezsgőakadémia oldalán is itt: pezsgoakademia.hu


Related Posts

Fiáth Attila – Senki nem akar darázsfészekbe nyúlni

Fiáth Attila – Senki nem akar darázsfészekbe nyúlni

A világot nem váltottuk meg, de akarva, akaratlanul komoly vitákat és indulatokat sikerült keltenünk a szakmában. Egy éves lett a Fiáth Attilával készített interjúm, úgyhogy ismét találkoztunk egy kávé mellett és ott folytattuk a beszélgetésünket, ahol abbahagytuk, némelyik gondolatot pedig tovább boncoltuk. Annyi biztos: a […]

Csapody Balázs: Nem csak Budapest privilégiuma a jó minőség

Csapody Balázs: Nem csak Budapest privilégiuma a jó minőség

Ehhez viszont új mentalitást kell hozni a balatoni vendéglátásban, és el kell felejteni, hogy reggel elkészítik az ételeket, majd egész nap melegen tartják az infralámpa alatt – vallja Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, és a Magyar Bocuse d’Or […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .