Sajttorta erdei gyümölcsökkel

Sajttorta erdei gyümölcsökkel

Szerintem, ha valamiben vannak erdei gyümölcsök és mascarpone, az már rossz nem lehet. Próbáljátok ki ezt az egyszerű sajttorta receptet, garantáltan imádni fogjátok, ráadásul, ha nem szeretnétek rajta habcsókot, akkor még sütni sem kell.

Sajttorta erdei gyümölcsökkel

Hozzávalók és elkészítési mód (1 adagra vetítve)

  • 50 gr mascarpone
  • 50 ml habtejszín 
  • 50 gr cukor
  • 2 db vaníliarúd
  • 100 gr digestive keksz (édes jellegű keksz)
  • 20 gr dióbél
  • 200 gr erdei gyümölcsök
  • 2 db tojás
  • 3 db lapzselatin
  • 100 gr málna (friss, de a fagyasztott is jó)

A mini habcsók elkészítéséhez a szobahőmérsékletű  tojásfehérjét 20 gramm cukorral egy robotgép segítségével összekeverjük, amíg teljesen összeáll (a cukrot lépcsőzetesen három adagban adjuk hozzá), majd habzsákba töltjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis formákba nyomjuk. 90 fokos előremelegített sütőben 3 órán át szárítjuk.  

A málna zseléhez a lapzselatin táblákat hideg vízbe áztatjuk, közben a tűzhelyen felmelegítünk 100 gramm málnát, amihez 5 gramm cukrot adunk és hagyjuk, hogy jól besűrűsödjön. A meleg málnához hozzáadjuk a zselatint, összedolgozzuk, majd egy tepsibe öntjük, lapáttal elsimítjuk, és 10 percre a hűtőbe helyezzük.

A mascarponés krém elkészítéséhez először egy mixerben felverjük a habtejszínt 10 gramm cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével, ez után hozzáadjuk a mascarpone-t és habverővel nagy fokozaton összedolgozzuk. Az előzőleg elkészített málnás-zseléből megfelelő méretű lapokat vágunk (10 cm hosszú, 6 cm széles), majd a mascarpones krémmel megtöltjük, feltekerjük, és ráhelyezzük egy tányérra. A tálalásig a hűtőben pihentetjük.        

A kekszmorzsához a diót és a Digestive kekszet finomra törjük. (A Digestive az egyik legnépszerűbb háztartási keksz Angliában, mely a magas szódabikarbóna tartalmának köszönhetően segíti az emésztést. Innen származik a Digestive név) Az erdei gyümölcsöket 20 gramm cukorral felforraljuk nagyjából 10 percen keresztül, majd hagyjuk kihűlni. A kész desszertet tálaljuk ízlés szerint vagy a fent látható módon.

Szerző: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője

Recept és borítókép: Papara Lucian


Related Posts

A tökéletes grízdesszert, málnával és fagyival

A tökéletes grízdesszert, málnával és fagyival

Ha nem szeretnétek leragadni a tejbegríznél és a grízes tésztánál, akkor itt egy izgalmas desszert, amit a grízből tudtok készíteni. Friss málnával és házi fagylalttal az igazi, de ha valaki nem rendelkezik otthon fagylaltgéppel, akkor a vásárolt, jó minőségű vaníliafagyi is megteszi. Dualszky-Kovács Péter, a […]

Szilvás-gesztenyés szelet

Szilvás-gesztenyés szelet

Kicsit munkaigényes desszert, de a jó dolgokért, akárcsak az életben, időnként meg kell küzdeni. Dualszky-Kovács Péter, a WineArtCulture vendégséfjének receptje igazi ínyencség, elkészítéséhez pedig minden folyamat le van írva lépésről-lépésre.  Szilvás-gesztenyés szelet Hozzávalók és elkészítési mód: Piskóta: 5 db tojás 150 g cukor 150 g […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .