Sárgarépaleves narancsolajjal és pármai sonkával

Tudatos és egészséges táplálkozásra mindenkinek szüksége van, éppen ezért Kocsis Bálint mesterszakács, séffel, a CSIKOS márka megálmodójával, szeretnénk időnként mindenkit ösztönözni erre. A következő recept is ennek szellemében készült.
Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg sárgarépa
fél fej vöröshagyma felkockázva
2 gerezd fokhagyma
só, curry, koriander
1 kávéskanál szemes mustár
1 dl tejszín
1 db bio narancs filézve
1 dl olívaolaj vagy szőlőmagolaj
12 szelet pármai sonka
*narancsolaj (receptje az elkészítés menü alatt olvasható)
Elkészítés
A sárgarépát és a hagymákat főzni kezdjük, ízesítjük sóval, curryvel, késhegynyi korianderrel és a mustárral.
Amikor megpuhultak, dúsítjuk a tejszínnel, és hozzáadjuk a narancsok filéjét is. Ezután azonnal összetörjük botmixerrel.
A forró levest meglocsoljuk a narancsolajjal, és megszórjuk a csíkozott sonkával.
A narancsolaj elkészítése:
A narancs héját lereszeljük, és egy üvegben összekeverjük az olíva- vagy szőlőmagolajjal. Akkor jó, ha legalább 2-3 napot áll a naranccsal az olaj, hogy igazán kiadja az illatát.
Recept: Kocsis Bálint
Fotó: Csigó Zita