Az első Sommelier ösztöndíj

Az első Sommelier ösztöndíj

Czinki Tamás, Magyarország első és eddig egyetlen Master Sommelier-je kilenc elhivatott borász segítségével létrehozta az első Sommelier ösztöndíjat. Ahogyan a hozzám eljuttatott leveléből kiderül, Tamás azon magyar sommelier-k számára szeretne ezzel némi segítséget, továbbképzést nyújtani, akik a járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek.

Az ösztöndíjról

A két napos angol nyelvű kurzus mindegyik napja egy 6 bor vakkóstolásból és egy masterclassból áll, és minden nap nagyjából 5 órát vesz majd igénybe. Tamás igyekezett úgy összeállítani az oktatást, hogy ne legyen előfeltétel a nagyon komoly előképzettség, ezáltal minden résztvevő olyan hasznos tudást kaphat, amit a mindennapi éttermi munkában tud hasznosítani.

1. nap: Vakkóstolás 6 klasszikus borból, amelyek erősen képviseltetik magukat a nemzetközi piacon. A kóstolók a Court of Master Sommelier mintájára épülnek.

Mesterkurzus: “Buisness of the Sommelier”. A mesterkurzus az árazással, borlapírással, kalkulációval és készletezéssel foglalkozik.

2. nap: 6 klasszikus bor vakkóstolója, amelyek erősen képviseltetik magukat a nemzetközi piacon. A kóstolók a Court of Master Sommelier mintájára épülnek.

– Mesterkurzus: “Food and Wine pairing”

Jelentkezés

Bárki jelentkezhet, aki étteremben dolgozik vagy dolgozott, borértékesítéssel is foglalkozik az éttermen belül. Ronan Sayburn Master Sommelier a válaszok alapján fogja kiválasztani a 8 nyertest, aki részt vehet a továbbképzésen. A jelentkezés egy angol nyelvű önéletrajzzal és egy kísérőlevéllel történik, amiben a következő kérdésekre kell válaszolni angol nyelven az alábbi email címre elküldve: tamasczinki@gmail.com

  • Melyik magyar borvidéken látja a legnagyobb potenciált és miért?
  • Hogyan változtatta meg a Covid az éttermet és a sommelier szerepét?
  • Mi a sommelier legfontosabb küldetése?

Jelentkezési határidő: 2021. március 31. 

Helyszín és az időpont

Borkollégium

Április 26-27, 10 órai kezdéssel.

Szponzorok, akik nélkül nem jöhetett volna létre az ösztöndíj

​Balassa István

Figula Pince

Gilvesy Pincészet

Zsírai Pince

Jackfall Bormanufaktúra

Grand Tokaj

Villa Sandahl

Kiss Gábor

Bakonyi Péter

Czinki Tamás

Szerző: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője

Borítókép: pexels.com


Related Posts

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attilával ültem le egy kávé mellé, és ha a világot nem is váltottuk meg, de pár kényes téma szóba került: Tokaj, furmint, borstratégia, „botcsinálta” szakértők, és persze a kézművességet sem hagytuk szó nélkül. Attila tanulmányait Budapesten, Cambridge-ben és a Harvard Business School-on végezte. 2012-ben […]

Nyúlmájparfé Niko módra

Nyúlmájparfé Niko módra

Aki a facebookon követi az oldalt tudja, hogy új séf segíti a jövőben a munkámat. Niko Tähti, a finn származású séf jelenleg a budapesti Finn Nagykövetség executive séfje, de dolgozott már Angliában, Hong Kongban, Libanonban és természetesen Finnországban. A borajánlatról most nem én gondoskodtam, hanem […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .