Bor
post-authorNémeti Sándor
2019. június 05.

St. Andrea Pincészet: Áldás Bikavér 2017

post

Az egerszalóki St. Andrea Pincészetről már több alkalommal is írtam az oldalon, nemrég pedig ifj. Lőrincz Györggyel is készítettem egy interjút. Ha esetleg valaki lemaradt volna erről, IDE kattintva most elolvashatja.

Az Áldás alapjában véve a St. Andrea pincészet alapbikavére, a házasítás gerincét 2017-ben a kékfrankos adja (33%), a többi részét pedig cabernet franc (25%), pinot noir (17%), merlot (13%), és egyenlő arányban cabernet sauvignon (4%), menoir és kadarka. Az eredmény, főleg ha az árát is számításba veszem, egy tetszetős, elegáns, ámbár még nagyon fiatal bor, amely önmagában vagy ételek mellé is jó választás. Fiatalos megjelenés, illatjegyeiben az érett gyümölcsök dominálnak, melyhez társul szilva, érett cseresznye, datolya, szilvalekvár, sok-sok fűszer, pici füst, aláfestésként pedig kékvirágos, szőlős nüanszok. A korty határozott, krémes, de itt is szintúgy, mint illatában, az érett, de nem túlérett gyümölcsöké a főszerep. A korty második felétől a fűszerezettsége egyre jobban érvényesül. Közepes test, picit emelkedett alkohol, savai virgoncak, lecsengése viszonylag hosszú, amelyben a tannin és az alkohol is érezhető. Fiatal bikavér, amely a felbontás utáni második napon még szebb arcát mutatja. 86 pont

A bikavér a Borsmenta sajtókóstoló keretén belül került felbontásra áprilisban.

Borítókép: Németi Sándor

Ez is érdekelhet

Gasztronómia
Bor teszt-értékelés

A Balaton vörös arca

2021. május 19.
Gasztronómia
Bor teszt-értékelés

Pénztárcabarát hedonizmus

2020. október 09.
Hírek - programok
Bor

Húsvéti borajánlat

2021. március 24.
Gasztronómia

Epres-matcha turmix recept

2022. június 08.

Küldj egy üzenetet!