Sütni-inni kékfrankos

Sütni-inni kékfrankos

A Wineglass Communication csapat jóvoltából még múlt évben volt szerencsém bejárni néhány szekszárdi borászatot (Takler, Szeleshát, Sebestyén, Fritz), a részletes beszámolót pedig ITT, ITT és ITT találjátok meg. És ahogyan általában ilyenkor lenni szokott, a nap végére valamelyik pincészet mindig becsempész a csomagtartóba is néhány üveg bort. Jelen esetben a Tüske Pince tulajdonosától, Halmai Csabától kaptam két üveg bort: egy bikavért és egy kékfrankost. A pincészet – ahogyan a saját honlapjukon is olvasható – a tulajdonos felesége nagyapjának „Tüske” ragadványnevéből kapta a nevét. Halmai Csaba több, mint tíz éves nagyüzemi gyakorlat után váltott és kezdett el gazdálkodni a kárpótláson szerzett 4 hektár ültetvényen, jelenleg pedig kékfrankos, kadarka, merlot és cabernet franc szőlőből készíti a Szekszárdi-borvidéken a borait, saját, illetve bérelt területekről.

Tüske Pince Kékfrankos 2015

Tiszta, korrekt bor, erények és hibák nélkül, könnyedségre hangolva. Nem ezt tenném be egy komolyabb kékfrankos vakkóstoló sorba, de amit az árért (2250 Ft) vállal, az bíztató. Pont az a fajta bor, amivel jó kiülni a kertbe és sütés közben meginni belőle még egy-két pohárral. Ha az árát is figyelembe veszem, nekem ez a teljesítmény megér 5/10 pontot.


Related Posts

Fiáth Attila – Senki nem akar darázsfészekbe nyúlni

Fiáth Attila – Senki nem akar darázsfészekbe nyúlni

A világot nem váltottuk meg, de akarva, akaratlanul komoly vitákat és indulatokat sikerült keltenünk a szakmában. Egy éves lett a Fiáth Attilával készített interjúm, úgyhogy ismét találkoztunk egy kávé mellett és ott folytattuk a beszélgetésünket, ahol abbahagytuk, némelyik gondolatot pedig tovább boncoltuk. Annyi biztos: a […]

Szentesi Józsefnél, a Borászok Borásza díjazottjánál

Szentesi Józsefnél, a Borászok Borásza díjazottjánál

Szentesi József több mint két évtizedes borászati munkásságát számos szakíró méltatta és bemutatta már. A Borászok Borásza díj kitüntetettje köztudottan úttörő munkát végez a régi, már-már teljesen elfeledett szőlőfajták újraélesztése kapcsán. Csak ismétlésként néhány adat: Szentesi József és lánya Katalin összesen 16 hektárt művelnek a […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..