Szeptember 10-én újra megrendezik a Stílusos Vidéki Éttermiség hagyományos éves közönségtalálkozóját. A vándorrendezvénynek ezúttal a Tokaji borvidék emblematikus települése, Mád ad otthont.
A szervezők az idén szeretnének visszatérni ahhoz a családias, bensőséges hangulathoz, amely a SVÉT- gasztrorandevúkat az induláskor jellemezte. Az egész napos SVÉTakóstolón délelőtt 11-től este 6-ig az önfeledt kóstolásé lesz a főszerep.
A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt támogatásával, négy mádi helyszínen megvalósuló közönségtalálkozón az időközben egyesületté szerveződött SVÉT tagéttermei vesznek részt. A séfek a Mádi Kör borászaival szövetkezve, ízes falatokkal és jóféle tokaji borokkal várják a közönséget. Alapanyaggal bőven készülnek, a későn érkezőknek sem kell aggódniuk.
Az esemény házigazdája a GaultMillau „Év Étterme”- díjjal kitüntetett Gusteau Kulináris Élményműhely, ahol Horváth Gábor konyhafőnök várja az érdeklődőket.
A SVÉTakóstoló helyszínei és a résztvevő éttermek:
-
Holdvölgy Pincészet
-
Baricska Csárda (Balatonfüred)
-
Chianti Étterem (Veszprém)
-
Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)
-
GustoDelicate
-
Mádi termelői piac
Furmint Központ
-
Anyukám mondta Étterem (Encs)
-
Mandula Étterem és Borbár (Villány)
-
Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
-
Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
-
IKON Étterem (Debrecen)
-
Gusteau Kulinári Élményműhely/Aszúház
-
Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
-
Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
-
Erhardt Étterem (Sopron)
Zsirai vendégház kertje
-
Macok Bisztró és Borbár (Eger)
-
Jankovich Kúria (Rácalmás)
-
Walter Vendéglő (Perbál)
A részletes SVÉTlap már olvasható a www.svet.hu oldalon.
A négy programhelyszín sétatávolságra található egymástól. Mindenhol jó zenével, jó ízekkel és kellemes hangulattal várják a közönséget.
A rendezvény idejére a programhelyszínek környékét elzárják az autóforgalom elől, parkolni a környező utcákban lehet.
Regisztráció
Ahogyan a SVÉT vendégei ezt már a korábbi rendezvényeken megszokhatták, a programon a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs díj személyenként 3000 Ft, amelyért minden vendég kap egy SVÉT- Spiegelau kóstolópoharat, és két kóstolókupont, amelyeket az éttermeknél a SVÉTlapon megjelölt ételekre lehet beváltani.
Az első 500 regisztráló egy NESPRESSO kávékupont és egy palack Vis Vitalis ásványvizet kap ajándékba.
A regisztráció hamarosan indul, és a torlódások, várakozások elkerülése érdekében időpontra és helyszínre szól. Bővebb információ hamarosan a rendezvény hivatalos weboldalán: www.regisztracio.svet.hu
Programok
Az alábbi pincék már szombaton is várják a szomjas vándorokat:
-
Árvay Családi Pincészet
-
Barta Pince
-
Tokaj Classic Pincészet
-
DemeterVin Pincészet
-
Holdvölgy Pincészet
-
Zsirai Pincészet
Jótékonysági vacsora
Immár hagyomány a SVÉT-találkozók történetében, hogy a programot megelőző nap estéjén jótékonysági vacsorát szervez az egyesület. A menüsort a Stílusos Vidéki Éttermiség séfjei prezentálják. Az idén a következő szakácsok álmodják tányérra az ételeket:
-
Ruprecht László (SVÉT, Pannónia Gasztrohajó)
-
Somogyi Károly (Baricska Csárda, Chianti Étterem)
-
Erhardt Zoltán (Erhardt Étterem)
-
Horváth Gábor (Gusteau Kulináris Élményműhely)
-
Durbák Norbert, Pataky Péter (IKON Étterem)
-
Jahni László (Kistücsök Étterem)
-
Macsinka János (Macok Bisztró és Borbár)
A jótékonysági vacsoraestet szeptember 9-én este az Aszúházban tartják. A program kedvezményezettje a hamarosan útjára induló SVÉT Akadémia. A befolyó összegből fiatalszakácsok vidéki szakmai gyakorlati ösztöndíjprogramját támogatják.
A jótékonysági vacsora ára: 30.000 Ft, az asztalfoglalás már elindult.
Részletes tájékoztatás, folyamatosan frissülő információk: www.svet.hu
Támogatók:
Az idei SVÉT találkozó szervezését a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Nespresso, a Vis Vitalis, a Progast, a Mádi Kör, a Holdvölgy Pincészet, a Zsirai Pincészet, és a Gusteau Kulináris Élményműhely támogatta.
(készült a sajtóközlemény alapján, képek: svet.hu)