SVÉT 9.0 – Mád

SVÉT 9.0 – Mád

Szeptember 10-én újra megrendezik a Stílusos Vidéki Éttermiség hagyományos éves közönségtalálkozóját. A vándorrendezvénynek ezúttal a Tokaji borvidék emblematikus települése, Mád ad otthont.

A szervezők az idén szeretnének visszatérni ahhoz a családias, bensőséges hangulathoz, amely a SVÉT- gasztrorandevúkat az induláskor jellemezte. Az egész napos SVÉTakóstolón délelőtt 11-től este 6-ig az önfeledt kóstolásé lesz a főszerep.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt támogatásával, négy mádi helyszínen megvalósuló közönségtalálkozón az időközben egyesületté szerveződött SVÉT tagéttermei vesznek részt. A séfek a Mádi Kör borászaival szövetkezve, ízes falatokkal és jóféle tokaji borokkal várják a közönséget. Alapanyaggal bőven készülnek, a későn érkezőknek sem kell aggódniuk.

Az esemény házigazdája a GaultMillau „Év Étterme”- díjjal kitüntetett Gusteau Kulináris Élményműhely, ahol Horváth Gábor konyhafőnök várja az érdeklődőket.

A SVÉTakóstoló helyszínei és a résztvevő éttermek:

  • Holdvölgy Pincészet

  • Baricska Csárda (Balatonfüred)

  • Chianti Étterem (Veszprém)

  • Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)

  • GustoDelicate

  • Mádi termelői piac

Furmint Központ

  • Anyukám mondta Étterem (Encs)

  • Mandula Étterem és Borbár (Villány)

  • Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)

  • Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)

  • IKON Étterem (Debrecen)

  • Gusteau Kulinári Élményműhely/Aszúház

  • Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)

  • Kistücsök Étterem (Balatonszemes)

  • Erhardt Étterem (Sopron)

Zsirai vendégház kertje

  • Macok Bisztró és Borbár (Eger)

  • Jankovich Kúria (Rácalmás)

  • Walter Vendéglő (Perbál)

A részletes SVÉTlap már olvasható a www.svet.hu oldalon.

A négy programhelyszín sétatávolságra található egymástól. Mindenhol jó zenével, jó ízekkel és kellemes hangulattal várják a közönséget.

A rendezvény idejére a programhelyszínek környékét elzárják az autóforgalom elől, parkolni a környező utcákban lehet.

Regisztráció

Ahogyan a SVÉT vendégei ezt már a korábbi rendezvényeken megszokhatták, a programon a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs díj személyenként 3000 Ft, amelyért minden vendég kap egy SVÉT- Spiegelau kóstolópoharat, és két kóstolókupont, amelyeket az éttermeknél a SVÉTlapon megjelölt ételekre lehet beváltani.

Az első 500 regisztráló egy NESPRESSO kávékupont és egy palack Vis Vitalis ásványvizet kap ajándékba.

A regisztráció hamarosan indul, és a torlódások, várakozások elkerülése érdekében időpontra és helyszínre szól. Bővebb információ hamarosan a rendezvény hivatalos weboldalán: www.regisztracio.svet.hu

Programok

Az alábbi pincék már szombaton is várják a szomjas vándorokat:

  • Árvay Családi Pincészet

  • Barta Pince

  • Tokaj Classic Pincészet

  • DemeterVin Pincészet

  • Holdvölgy Pincészet

  • Zsirai Pincészet

Jótékonysági vacsora

Immár hagyomány a SVÉT-találkozók történetében, hogy a programot megelőző nap estéjén jótékonysági vacsorát szervez az egyesület. A menüsort a Stílusos Vidéki Éttermiség séfjei prezentálják. Az idén a következő szakácsok álmodják tányérra az ételeket:

  • Ruprecht László (SVÉT, Pannónia Gasztrohajó)

  • Somogyi Károly (Baricska Csárda, Chianti Étterem)

  • Erhardt Zoltán (Erhardt Étterem)

  • Horváth Gábor (Gusteau Kulináris Élményműhely)

  • Durbák Norbert, Pataky Péter (IKON Étterem)

  • Jahni László (Kistücsök Étterem)

  • Macsinka János (Macok Bisztró és Borbár)

A jótékonysági vacsoraestet szeptember 9-én este az Aszúházban tartják. A program kedvezményezettje a hamarosan útjára induló SVÉT Akadémia. A befolyó összegből fiatalszakácsok vidéki szakmai gyakorlati ösztöndíjprogramját támogatják.

A jótékonysági vacsora ára: 30.000 Ft, az asztalfoglalás már elindult.

Részletes tájékoztatás, folyamatosan frissülő információk: www.svet.hu

Támogatók:

Az idei SVÉT találkozó szervezését a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Nespresso, a Vis Vitalis, a Progast, a Mádi Kör, a Holdvölgy Pincészet, a Zsirai Pincészet, és a Gusteau Kulináris Élményműhely támogatta.

(készült a sajtóközlemény alapján, képek: svet.hu)

 


Related Posts

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attila – Tokaj vagy Furmint?

Fiáth Attilával ültem le egy kávé mellé, és ha a világot nem is váltottuk meg, de pár kényes téma szóba került: Tokaj, furmint, borstratégia, „botcsinálta” szakértők, és persze a kézművességet sem hagytuk szó nélkül. Attila tanulmányait Budapesten, Cambridge-ben és a Harvard Business School-on végezte. 2012-ben […]

Fiáth Attila – Senki nem akar darázsfészekbe nyúlni

Fiáth Attila – Senki nem akar darázsfészekbe nyúlni

A világot nem váltottuk meg, de akarva, akaratlanul komoly vitákat és indulatokat sikerült keltenünk a szakmában. Egy éves lett a Fiáth Attilával készített interjúm, úgyhogy ismét találkoztunk egy kávé mellett és ott folytattuk a beszélgetésünket, ahol abbahagytuk, némelyik gondolatot pedig tovább boncoltuk. Annyi biztos: a […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!
Inline
HA TETSZETT, AKKOR FACEBOOKON IS KÖVETHETED A WINEARTCULTURE OLDALÁT! KÖSZÖNÖM!