Szent Márton-pályázat a Bock Pincénél

Szent Márton-pályázat a Bock Pincénél

A Szent Márton-év Legszebb Műve pályázat alkotásaiból képzőművészeti kiállítás nyílt a hétvégén a Bock Pincében. Az idei év Szent Márton születésének 1700. évfordulója, amit 2015. november 11. és 2016. november 11. között a Szent Márton-év keretében ünnepelnek szerte az országban. A jubileumi eseményekhez kapcsolódva a villányi Bock Pince művészeti pályázatot írt ki a Szent Márton-év Legszebb Műve címmel.

Szent Márton legendája és Márton-napi szokások témában festészet, szobrászat, éremművészet, grafika, médiaművészet és intermédia műfajokban hazai képzőművészeti intézmények hallgatóinak alkotásait várták a Bock Pince pályázatán. A beérkezett műveket szeptemberben már értékelte a zsűri: Bock József, a Bock Pince tulajdonosa, Kovács Ferenc festőművész és Darnai Ágoston, a Római Katolikus Egyház villányi plébánosa, illetve spontán beugróként az éppen Villányban vendégeskedő Légli Attila fazekasmester. Az általuk kiválasztott legjobb 13 alkotást szeptember 30. és december 15. között a nagyközönség is megtekintheti a Bock Körpincében rendezett kiállításon.

A pályázat eredményhirdetésére a pincészet Szent Márton-napi Újborünnepén, 2016. november 11-én kerül sor. Ugyanezen a napon a kiállított művek jótékonysági árverésen vesznek részt. Az aukción befolyt összeget a Bock Pince teljes egészében a Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Csoportjának ajánlja fel.

Szeptember 30-án a pályázat online közönségszavazása is megindult a Bock Pince honlapján, a voksokat november 10-én 24.00 óráig az alábbi linken várják a szervezők: http://bock.hu/szent-marton-palyazat-2016.

A díjazottak – a zsűri és a közönség által kiválasztott pályaművek alkotói – a november 11-én megrendezésre kerülő Szent Márton-napi Újborünnepen személyesen vehetik át jutalmukat.

A Szent Márton-év Legszebb Műve pályázat díjai:

I.díj: 100 000 forint + 6 palack Bock Szent Márton Bora

II.díj: 50 000 forint + 3 palack Bock Szent Márton Bora

III. díj: 30 000 forint + 3 palack Bock Szent Márton Bora

Közönségdíj:

Két nap két fő részére a négycsillagos Bock Hotel Ermitage-ban.

A díjazottakon kívül minden nevező 1 palack Bock Szent Márton Bort kap ajándékba.

Az online szavazók között kisorsolt nyeremények:

Fődíj: Kétszemélyes borvacsora a Bock Óbor étteremben és egy Magnum palack Szent Márton Bora

II. díj: 3 palack Szent Márton Bora

III. díj: 1 palack Szent Márton Bora

(Készült a sajtóközlemény alapján, fotó Bergics Balázs)

 


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Csupa csoki desszert, ahogyan Bocknál készítik

Csupa csoki desszert, ahogyan Bocknál készítik

Jó kis programot szervezett május 5-re Bock József és managementje, amelyre én is kaptam meghívást. A Dűlőről-dűlőre exkluzív eseményről, amint lesz egy kis időm majd természetesen beszámolok, de addig IDE kattintva láthattok néhány fotót. A közel hatórás program lezárásaként a Bock Óbor Étteremben pedig egy […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .