Hozzávalók:
200 g vörös tonhal
1 db jégsaláta
1 csomag friss rügysaláta mix
1-1 csomag vegyes csíra
12 fej ehető virág
200 ml szezámolaj
200 ml balzsamecet
2000 g tengeri só
1000 g kristálycukor
1 csokor kapor
Elkészítés:
A vörös tonhalat a só és a cukor keverékében 3 órán keresztül marináljuk, majd jeges vízzel leöblítjük, végül finomra vágott kaporba hempergetjük és felszeleteljük. Szezámolajjal meglocsoljuk. A salátaféléket megmossuk, a csírákat, virágokat ráhalmozzuk, melléhelyezzük a tonhalat, meglocsoljuk a balzsamecettel és a szezámolajjal. Teljes kiőrlésű pirítóssal tálaljuk.
Borajánlat:
Légli Ottó Pezsgő Méthode Traditionnelle Brut 2013
Gyönyörű formában lévő pezsgő a Légli Pincészettől, rajnai rizling és pinot blanc házasítás, fele-fele arányban. Friss, üde és zamatos, virágokkal, fehérhúsú gyümölcsökkel, érzéki vajassággal és leheletnyi élesztős jegyekkel. Ritka jó pezsgő, jó savakkal és elegáns korttyal, ami remekül csúszik bármilyen időben. Tökéletes választás ehhez az izgalmas és egyben könnyen elkészíthető recepthez.
Recept: Amrein Csaba (további receptek a honlapon a Villa Medici étteremtől: itt és itt)
Borajánlat: NOREPLIKA