Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2016. május 29.

Színes rügysaláta ehető virágokkal, marinált vörös tonhallal és szezámolajjal

post

Hozzávalók:

  • 200 g vörös tonhal

  • 1 db jégsaláta

  • 1 csomag friss rügysaláta mix

  • 1-1 csomag vegyes csíra

  • 12 fej ehető virág

  • 200 ml szezámolaj

  • 200 ml balzsamecet

  • 2000 g tengeri só

  • 1000 g kristálycukor

  • 1 csokor kapor

Elkészítés:

A vörös tonhalat a só és a cukor keverékében 3 órán keresztül marináljuk, majd jeges vízzel leöblítjük, végül finomra vágott kaporba hempergetjük és felszeleteljük. Szezámolajjal meglocsoljuk. A salátaféléket megmossuk, a csírákat, virágokat ráhalmozzuk, melléhelyezzük a tonhalat, meglocsoljuk a balzsamecettel és a szezámolajjal. Teljes kiőrlésű pirítóssal tálaljuk.

Recept: Amrein Csaba 

 

   

Ez is érdekelhet

Küldj egy üzenetet!