Tarcal Bor 2016 – Az összefogás bora

Tarcal Bor 2016 – Az összefogás bora

Tarcal első településbora, a Tarcal Bor, a borászokat és szállásadókat tömörítő Tarcal Kulturális Egyesület égisze alatt került kidolgozásra, amelynek első hivatalos bemutatójára 2017-ben, a Bűbájos Hétvége rendezvény alkalmával kerül sort. Az összefogásban résztvevő kilenc pincészet (Basilicus, Kikelet, Kern, Degenfeld, Palásthy-Emmert, Myrtus, Kutatóintézet, Tokajicum és Majoros) mindegyike 2 hektoliter bort adott be a közösbe, és így született házasítás útján a furmint és hárslevelű szőlőfajtákból a Tarcal 2016 bor. Persze, a szabályzat ennél sokkal részletesebb, de most inkább nézzük, milyen arcát mutatja most a bor. Érdekességképpen annyit még elárulok, hogy a Tarcal Bor új évjárata április 26-28. között megtartott Bűbájos Hétvégén debütált.

A Tarcal Bor 2016-os évjárata kis redukcióval nyit a pohárban, kiszellőzve meleg karakterű bor, közepestől visszafogottabb illatában kis gyurma, majd kibontakozva sok fűszer, sós citrusok, virágméz, őszibarack és körtés-birsalmás jegyek. Szájban határozott, a korty elsősorban a fűszerekre és az érett-sós citrusokra épül, a kortyvége tüzes. Férfias bor. Én egy provence-i fűszeres, fokhagymás-vajas sült pisztráng mellé bontottam fel, jó választásnak bizonyult. 5-


Related Posts

Keresztes Ákos: Csak így lehet egy borvidék presztízsét építeni

Keresztes Ákos: Csak így lehet egy borvidék presztízsét építeni

Keresztes Ákossal, a tarcali Myrtus Pince tulajdonos-borászával, a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület ügyvivőjével beszélgettem. A fiatal borász pályafutása alatt már megjárta a Patricius Borházat és a Gróf Degenfeld Szőlőbirtokot is, majd a felesége szülei által alapított Pataky BorBála pincészetet vették át, amit átkeresztelve felesége […]

Tokaj, legendák nyomában: a Király

Tokaj, legendák nyomában: a Király

Tokaj, legendák nyomában címmel új, többrészes sorozat indult az oldalon, amelyben Nagy-Kornél történész, az ELKH BTK Történettudományi Intézet tudományos főmunkatársa segítségével arra vállalkoztam, hogy bemutassam Tokaj-Hegyalja egy-egy híres dűlőjét, s ezzel együtt egy olyan meghatározó pincészet aszúját is, ami részben vagy teljes mértékben erről a dűlőről készül. Örömömre az elindult […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .