Tavaszi finomfőzelék zellerkrémben készítve, lencse vagdalttal és fokhagyma chipsszel

Tavaszi finomfőzelék zellerkrémben készítve, lencse vagdalttal és fokhagyma chipsszel

Hozzávalók (4 személyre)

20 dkg kelbimbó

15 dkg ceruzabab vagy zsenge zöldbab

20 dkg brokkoli

20 dkg sárgarépa

1 db cukkini

1 db zeller

2 evőkanál kókuszzsír

só, fehér bors

3 fej fokhagyma

3 evőkanál olaj

25 dkg lencse

1 fej vöröshagyma

1 evőkanál gyömbér lereszelve

1 db piros pritaminpaprika

1 kávéskanál szemes mustár

1 kávéskanál étkezési keményítő

2 dl tejszín

1 db burgonya

Elkészítés

A lencsét, a vöröshagymát és pár gerezd fokhagymát sóval, borssal és a gyömbérrel megfőzzük, szűrjük, kókuszzsírral elkeverjük.

Frissen vágott zellerlevéllel vagy bazsalikommal illatosítjuk, apróra vágott paprikával színesítjük. Formába téve sütőben megsütjük.

Amíg sül, zellerből, burgonyából kis vöröshagymával, fokhagymával krémlevest főzünk, turmixoljuk, tejszínnel dúsítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük.

Serpenyőben forró kókuszzsírt hevítünk, megsütjük benne a vékony szeletekre vágott

fokhagymát. Szűrőkanállal szalvétára szedjük.

Forró vízben 1-2 percig forrázzuk a szeletelt, csíkokra vágott zöldségeket, szűrővel jeges

vízbe tesszük, lehűtjük.

A forró zellerkrémlevesben 1 perc alatt összefőzzük a még ropogós zöldségeket, ropogós

fokhagymaszeletekkel megszórjuk. A kihűtött lencsét felszeleteljük, majd a főzelékre tálaljuk.

Ez a főzelék valóban megőrzi a zöldségek vitamintartalmát, illetve ásványianyag tartalma sem sérül annyira, mint a hosszú ideig tartó hőkezelés során.

Recept: Kocsis Bálint

Ételfotó: Csigó Zita  


Related Posts

Vörösboros körte, vanília fagylalttal és kekszmorzsával

Vörösboros körte, vanília fagylalttal és kekszmorzsával

Vörösboros körte recept Hozzávalók: 4 db Vilmos körte 6 dl vörösbor 1 db bio narancs 1 db bio citrom 1 db kisebb mandarin 100 g barnacukor 4-5 db szegfűszeg 1 rúd fahéj 1 egész csillagánizs 2 db bourbon vaníliarúd 1 kis kakukkfűág frissen őrölt feketebors […]

Füstölt lazacrózsák

Füstölt lazacrózsák

Hozzávalók (4 személyre) 25 dkg melegen füstölt lazac szeletek 60 dkg paszternák, tisztítva, aprítva 1 fej hagyma, aprítva 1 gerezd fokhagyma 1 rúd vanília 2 dl tejszín 10 dkg vaj 4 kk lazackaviár 1 kis csokor zöldborsó hajtás ehető virágok mix​ Elkészítés Egy edényben felolvasztjuk […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .