Teaillat az Akvárium Klubban

Teaillat az Akvárium Klubban

November 25-én szerveződik második A Tea Napja esemény, melynek ismét az Erzsébet téri Akvárium Klub ad otthont. Az egész napos rendezvény célja, hogy a hazai fogyasztókkal és a szakma szélesebb körével megismertessék a már itthon is elérhető csúcsminőségű teákat, s azok forgalmazóit. Újabb partnerek is csatlakoztak az év elején indult rendezvénysorozathoz, s az ünnepek előtt megint alkalom nyílik a világ legjobb termőhelyeiről származó kínai, japán, nepáli, ceyloni és indiai teák felfedezésére, s korlátlan kóstolgatására a belépő árában.

Bár a világ egyik legkeresettebb és legizgalmasabb árucikke a tea, a fogyasztók többségéhez az alacsonyabb minőségű, filteres tömegtermékek jutnak el, pedig van miből választani típusok és származási helyek alapján már itthon is. Pár ismert, magas színvonalú kereskedelmi márka mellett olyan kereskedők és teaházak is megjelennek a vasárnapi programon, akik közvetlenül Ázsiából vásárolják meg készleteiket.

A kiállítók bemutatják a tea rendkívül sokszínű és ízgazdag világát, valamint azt, milyen különbségek vannak minőségben, feldolgozásban és fogyasztási szokásokban egyaránt.

Vasárnap délelőtt tizenegy órától este hétig rengeteget lehet tanulni is a teákról, hiszen a kiállítói standok mellett számos előadással, s bemutatókkal is készülnek a szervezők.

Az Akvárium Klubban szó lesz a termőterület jelentőségéről, a tea kémiájáról és szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásairól, lesz japán teaművészeti bemutató, megismerhetjük az ősi puer teák világát, hallhatunk arról, milyen kalandos módon szerveződnek utazások és kapcsolatépítések azért, hogy a legjobb teák jussanak el hazánkba is, és megismerhetjük a nemrég indult Magyar Teaprojektet.

A standokon is izgalmas programokra számíthatunk a professzionális matcha készítéstől kezdve a tai chi bemutatón át a tea+csokoládékóstolásig. Az angol stílusú teázás kedvelőit is nagyszerű teák és teás készletek, kiegészítők fogadják, s A Tea Napja igazán megfelelő helyszín az ünnepi ajándékok megvásárlására is.

PROGRAMOK

12:00 – 13:00 Hogyan teremtjük meg a kapcsolatot a teáink készítői és a tea szerelmesei között – Utazásaink története
Előadó: Nagy Balázs – Teavolution Tea Room&Shop

13:00 – 14:00 Teamester és terroir – mit mutatnak meg az egyes teatípusok, mi a tea “filozófiája”

Előadó: Nemes Gábor – 1000Tea

14:00 – 15:00 A tea kémiája – miért s hogyan hat a tea a szervezetünkre
Előadó: Tardy Tamás – Levél Teaház

15:00 – 16:00 Chado, a japán teaművészet – kóstolóval egybekötött előadás
Előadó: Rajzó-Kontor Kornélia – Magyarországi Japán Tea Egyesület

16:00 – 17:00 Az ősi tea – bevezetés a kínai sheng puerek világába
Előadó: Tálos Gábor – ZHAO ZHOU vad teái

17:00 – 18:00 Magyar Teaprojekt
Előadó: Varga Marianna – teanagykövet, a projekt hazai vezetője

KIÁLLÍTÓK

1000 Tea, Big Ben Teaház – D&B, Darlington, Demmers Teahouse, Dilmah Tea, Levél Teaház

Or Tea?, Magyar Teaprojekt, Teavolution Tea Room&Shop, ZHAO ZHOU vad teái, Ye Tealeaves

HELYSZÍN ÉS IDŐPONT

Akvárium Klub – Erzsébet tér, November 25., vasárnap 11:00-19:00

(készült a sajtóközlemény alapján)


Related Posts

Matcha desszert, mert a matcha-nak ezer arca van

Matcha desszert, mert a matcha-nak ezer arca van

A matcha, legyen szó, főfogásról, desszertről vagy akár kávés italról, egyre nagyobb teret hódít világszerte a gasztronómiában. Amellett, hogy a porrá őrölt zöld tea rendkívül sokoldalú, roppant egészséges is: csökkenti a koleszterin-és vércukorszintet, gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban és vitaminokban, ezeknek koncentrációja például sokkal nagyobb, mint […]

A teafilteren túl is van élet

A teafilteren túl is van élet

Hiszitek vagy sem, a – rossz minőségű – teafilteren túl is van élet, sőt, csak ekkor kezdődik igazán. Bár a világ egyik legkeresettebb és legizgalmasabb árucikke a tea, a fogyasztók többségéhez az alacsonyabb minőségű, filteres tömegtermékek jutnak el, pedig van bőven miből választani típusok és […]Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .