A világ legegyszerűbb halas receptje

A világ legegyszerűbb halas receptje

Hála az égnek, friss és jó minőségű hal már több helyen kapható, így arra bíztatok mindenkit, hogy hetente legalább egyszer kerüljön az asztalra. Fogyasztása nemcsak egészséges, hanem mint a most közétett saját receptem is mutatja, elkészítése pofonegyszerű, így még a kezdők is bátran nekiláthatnak.

Tepsiben sült hal, friss salátával

Hozzávalók:

  • fejenként egy darab tisztított sügér (de pisztráng vagy durbincs is tökéletes)
  • vaj
  • kezeletlen citrom
  • tengeri só (én algás sót használok)
  • fokhagyma
  • halanként 2 friss rozmaring vagy kakukkfű ágacska
  • olívaolaj

Elkészítési mód:

Egy kis tálkában a vajat összedolgozzuk a reszelt fokhagymával és a tengeri sóval. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius fokra, a halat alaposan megmossuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk, majd az egyik oldalát három helyen beirdaljuk, és mindegyikbe egy vékonyra szeletelt fokhagyma darabkát teszünk. Hasüregét bekenjük a fokhagymás vajjal, belehelyezzük a friss rozmaringot vagy a kakukkfüvet, illetve két citromkarikát. A sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a halat, vékonyan bekenjük olívaolajjal, majd alufóliával lefedjük a tepsit és néhány percre a sütőbe tesszük. Leszedjük az alufóliát, és időnként egy kis fokhagymás vajat helyezünk a halra, míg szép ropogósra sül. Friss salátával tálaljuk, hozzá pedig válasszunk egy hagyományos eljárással készült brut pezsgőt, vagy egy magasabb savakkal rendelkező tokaji vagy balatoni fehérbort.

Szerző, recept: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője

Borítókép: unsplash


Related Posts

Tonhal steak egyszerűen

Tonhal steak egyszerűen

A világ legegyszerűbb tonhal steak receptjéhez szinte alig kell valami. Közben mégis laktató és finom, és mivel a tonhal húsa kalóriaszegény étel, lelkifurdalás nélkül akár ebédre vagy vacsorára is készíthetjük. Magas proteintartalma és alacsony energia tartalma miatt a fogyókúrázók számára is különösen ajánlott, húsa többek […]

Borral készült halleves

Borral készült halleves

Egy olyan leves, amiért garantáltan még azok is fognak lelkesedni, akik kevésbé szeretik a halat, vagy a belőle készült hallevest. És ami a legjobb benne, hogy miközben készül, nyugodtan lehet egy-két pohárral is fogyasztani abból a borból, amivel ízesítjük. Borral készült halleves  Hozzávalók (4 személyre): […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .