A tökéletes sajtos rúd

A tökéletes sajtos rúd

Tudom, ahány ház annyi szokás, viszont nálam ez a befutó. A titok pedig nem más, mint a szódabikarbóna és a rétesliszt használata, meg a masszához hozzákevert reszelt sajt. A végeredmény magáért beszél, aki nem hiszi, próbálja ki.

Sajtos rúd recept

Hozzávalók (4 személyre)

  • 40 dkg rétesliszt

  • 2-2 késhegynyi só és szódabikarbóna

  • 24 dkg vaj

  • 20 dkg reszelt ementáli sajt

  • 4 tojás sárgája

  • 2 evőkanál tejföl

  • ízlés szerint köménymag és reszelt sajt a rudak megszórásához

Elkészítés

A sót a szódabikarbónával együtt a lisztbe keverjük, a vajat elmorzsoljuk, majd a reszelt sajttal, a négy tojás sárgájával és a tejföllel összegyúrjuk. Cipóra formázzuk és egy órán keresztül a hűtőben pihentetjük.

Deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval tetszés szerint csíkokra vágjuk, majd egy sütőpapíros tepsibe helyezzük és megkenjük a tojás sárgájával, behintjük reszelt sajttal, kevés köménymaggal és már is mehet a sütőbe. Önmagában, de akár sör, bor, pezsgő mellé is kiváló nassolnivaló. Persze, csak módjával!


Related Posts

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Magyarország meghatározó éttermei és séfjei

Nem kis energiát belefektetve a projekt megvalósításába, végre megszületett a hamarosan induló új sorozat: Magyarország meghatározó éttermei és séfjei címmel, amely havonta kétszer, vasárnaponként fog megjelenni az oldalon. És hogy miről fog szólni? – mindegyik séf és étterem hozzájárult egy recepttel, amihez én párosítottam borokat. […]

Nyúlmájparfé Niko módra

Nyúlmájparfé Niko módra

Aki a facebookon követi az oldalt tudja, hogy új séf segíti a jövőben a munkámat. Niko Tähti, a finn származású séf jelenleg a budapesti Finn Nagykövetség executive séfje, de dolgozott már Angliában, Hong Kongban, Libanonban és természetesen Finnországban. A borajánlatról most nem én gondoskodtam, hanem […]



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .