Gasztronómia
post-authorNémeti Sándor
2017. augusztus 08.

A tökéletes sajtos rúd

post

Tudom, ahány ház annyi szokás, viszont nálam ez a befutó. A titok pedig nem más, mint a szódabikarbóna és a rétesliszt használata, meg a masszához hozzákevert reszelt sajt. A végeredmény magáért beszél, aki nem hiszi, próbálja ki.

Sajtos rúd recept

Hozzávalók (4 személyre)

  • 40 dkg rétesliszt

  • 2-2 késhegynyi só és szódabikarbóna

  • 24 dkg vaj

  • 20 dkg reszelt ementáli sajt

  • 4 tojás sárgája

  • 2 evőkanál tejföl

  • ízlés szerint köménymag és reszelt sajt a rudak megszórásához

Elkészítés

A sót a szódabikarbónával együtt a lisztbe keverjük, a vajat elmorzsoljuk, majd a reszelt sajttal, a négy tojás sárgájával és a tejföllel összegyúrjuk. Cipóra formázzuk és egy órán keresztül a hűtőben pihentetjük.

Deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval tetszés szerint csíkokra vágjuk, majd egy sütőpapíros tepsibe helyezzük és megkenjük a tojás sárgájával, behintjük reszelt sajttal, kevés köménymaggal és már is mehet a sütőbe. Önmagában, de akár sör, bor, pezsgő mellé is kiváló nassolnivaló. Persze, csak módjával!

Képek: Németi Sándor

Ez is érdekelhet

Küldj egy üzenetet!