Kalóriát alig tartalmaz, rendkívül egészséges, és mindig gyönyörűen mutat a tányéron. Bár a cukkinivirág felhasználása Magyarországon még nem igazán elterjedt, az elmúlt időkben egyre többen kezdik felfedezni és használni a konyhákban. Pfneisl Birgit, a Pfneiszl Pincészet tulajdonosa és borásza például imádja, így a múltkori recept után most ismét egy általa elkészített étel kerül az oldalra.
Hozzávalók (4 személyre)
-
12 cukkinivirág
-
10 dkg főtt kuszkusz
-
1 dkg friss bazsalikom levél
-
15 dkg kecskesajt
-
10 dkg szárított paradicsom, apróra vágva
-
10 dkg szalonna, apróra vágva
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 evőkanál olívaolaj
-
só, bors
Bazsalikomos vajhoz
-
10 dkg puha vaj
-
2 evőkanál bazsalikomlevél
-
1 gerezd fokhagyma