Tonhal steak egyszerűen

Tonhal steak egyszerűen

A világ legegyszerűbb tonhal steak receptjéhez szinte alig kell valami. Közben mégis laktató és finom, és mivel a tonhal húsa kalóriaszegény étel, lelkifurdalás nélkül akár ebédre vagy vacsorára is készíthetjük. Magas proteintartalma és alacsony energia tartalma miatt a fogyókúrázók számára is különösen ajánlott, húsa többek között magnéziumot, B vitaminokat és omega 3 zsírsavakat is tartalmaz. Készítése során egy fontos dologra vigyázzunk: ne süssük túl. Akkor a legízletesebb a húsa, ha a közepe puha, szaftos és rózsaszín marad, ezért mindegyik oldalán másfél, vagy maximum két percig süssük.

Tonhal steak

Hozzávalók (egy személyre vetítve):

  • 150 g tonhal
  • vegyes saláta
  • paradicsom (két vagy három fajta)
  • só, frissen őrölt bors
  • extra szűz olívaolaj
  • citrom
  • saláta dressing (balzsamecet krém, hagyományos balzsamecet, kékszőlőmag olaj, extra szűz olívaolaj, frissen őrölt bors, provence-i fűszerkeverék)

Elkészítési mód:  

Első lépésként elkészítjük a saláta dressinget. Ehhez egy befőttes üvegbe öntjük a hozzávalókat, jól összerázzuk, majd tálalásig félretesszük. Akkor lesz jó a dressing, ha nagyjából fele-fele arányban van az ecet és az olaj mennyisége.

A tonhalat bekenjük az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd egy nagyon forró grill serpenyőbe helyezzük és mindkét oldalát másfél, maximum két percig sütjük. Ha kész, áthelyezzük a tonhalat egy tányérra, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és pár csepp citromlével.

Közben az ízlés szerinti mennyiségű salátát kiválogatjuk, alaposan megmossuk, a paradicsomot felvágjuk, majd a saláta dressinggel ezeket jól összekeverjük egy tálkában. Tálaláskor egy tányérra helyezzük a salátát, tetejére pedig a tonhal szeletet.

Szerző, recept, fotó: Noreplika (Németi Sándor), az oldal tulajdonosa és főszerkesztője


Related Posts

A világ legegyszerűbb halas receptje

A világ legegyszerűbb halas receptje

Hála az égnek, friss és jó minőségű hal már több helyen kapható, így arra bíztatok mindenkit, hogy hetente legalább egyszer kerüljön az asztalra. Fogyasztása nemcsak egészséges, hanem mint a most közétett saját receptem is mutatja, elkészítése pofonegyszerű, így még a kezdők is bátran nekiláthatnak. Tepsiben […]

Borral készült halleves

Borral készült halleves

Egy olyan leves, amiért garantáltan még azok is fognak lelkesedni, akik kevésbé szeretik a halat, vagy a belőle készült hallevest. És ami a legjobb benne, hogy miközben készül, nyugodtan lehet egy-két pohárral is fogyasztani abból a borból, amivel ízesítjük. Borral készült halleves  Hozzávalók (4 személyre): […]



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .